Japonya’da şiddetli kar yağışı: 4 hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı

Japonya’da şiddetli kar yağışı sonucu Niigata başta olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı; yetkililer daha önce uyarı yapmıştı.

Yayın Tarihi: 23.01.2026 16:08
Güncelleme Tarihi: 23.01.2026 16:08

Japonya’da şiddetli kar yağışı: 4 hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı

Japonya’da şiddetli kar yağışı: 4 hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı

Olayın ayrıntıları

Japonya’nın farklı kesimlerinde Salı gününden bu yana etkili olan şiddetli kar yağışı, ülke genelinde can ve mal kaybına yol açtı. Japonya Yangın ve Afet Yönetim Ajansı (FDMA) tarafından yapılan açıklamaya göre; Niigata eyaletindeki Uonuma ve Sado şehirlerinde birer kişi, aynı eyaletteki Nagaoka şehrinde ise iki kişi olmak üzere toplam 4 kişi, kar temizleme çalışmaları sırasında meydana gelen kazalarda hayatını kaybetti.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre Akita, Yamagata ve Aomori da dahil olmak üzere toplam 8 eyalette 26 kişi yaralandı; yaralılardan 10’unun durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Yetkililerin uyarısı ve öncesi

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), hafta başında ülkenin Japon Denizi kıyısındaki kesimleri başta olmak üzere yeni bir soğuk hava dalgasının beklendiğini duyurmuş ve şiddetli kar yağışı uyarısı yapmıştı. Bu uyarılar sonrasında yerel makamlar hazırlık ve bilgilendirme çalışmalarını yürüttü.

Analiz ve güvenlik önerileri

Kar temizleme çalışmaları sırasında gerçekleşen ölümlerin, operasyonların zor çalışma koşulları ve ağır hava şartlarıyla bağlantılı olduğu değerlendirilüyor. Yetkililer, karla mücadele ekiplerinin güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekerken, vatandaşlara da mümkünse evde kalma, gereksiz seyahatlerden kaçınma ve yerel uyarıları takip etme çağrısında bulunuyor.

Japonya’nın farklı kesimlerinde Salı gününden bu yana etkili olan şiddetli kar yağışı, en az 4...

Japonya’nın farklı kesimlerinde Salı gününden bu yana etkili olan şiddetli kar yağışı, en az 4 kişinin ölümüne 26 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.