DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,18 -0,23%
ALTIN
5.911,22 -0,06%
BITCOIN
3.685.913,22 -0,57%

Japonya'da Gıda Zehirlenmesi Vakasının Ardından Restoran Sahipleri Gözaltına Alındı

Osaka'da bir restoranın sahipleri, gıda zehirlenmesi nedeniyle kapatma emrine uymadıkları için gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 16.06.2025 11:15
Güncelleme Tarihi: 16.06.2025 11:15

Japonya'da Gıda Zehirlenmesi Vakasının Ardından Restoran Sahipleri Gözaltına Alındı

Japonya'nın Osaka eyaletinde bulunan tarihi bir geleneksel ev yemekleri restoranının sahipleri, gıda zehirlenmesi vakaları sonucunda verilen geçici kapatma emrine uymadıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Konuya dair gelişmeler, Kyodo News tarafından aktarıldı. Osaka'nın Kawachinagano bölgesindeki restoran, şubat ayının başlarında yemek yiyen 33 kişinin kusma ve ishal gibi belirtilerle hastaneye başvurması üzerine gündeme geldi. Sağlık testleri neticesinde, hastaların bazıları arasında gıda zehirlenmesine neden olan norovirüs tespit edildi. Bu durumun ardından, restoran 15 Şubat'ta 2 günlüğüne faaliyetten men edildi.

23-24 Şubat'ta restoranı ziyaret eden başka bir grup hastanın da benzer sorunlar yaşaması üzerine, işletme 2 Mart'ta mühürlendi. Yapılan incelemelerde, kapatma emrine uymadan 15-17 Şubat tarihleri arasında satış yapmaya devam ettiği iddiaları sonucu, 69 yaşındaki restoran sahibi ve ailesinin diğer üyeleri gözaltına alındı.

Norovirüs, mide ve bağırsak enfeksiyonuna neden olan bulaşıcı bir virüs olarak tanımlanmaktadır. Kış aylarında kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirdiği için riskin arttığı bilinmektedir.

Ayrıca, Michelin yıldızı, 1926'dan beri restoranlara verilen prestijli ödüller arasında yer alıyor ve bu tür olaylar, işletmelerin itibarına ciddi zarar verebilmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı