Jandarmanın fotokapan uygulamasıyla bir yılda 1.847 şüpheli yakalandı
Edinilen bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından suç ve suçlularla mücadelede etkin şekilde kullanılan fotokapan sistemleri sayesinde il jandarma komutanlıklarınca yürütülen çalışmalarda toplam 1.847 şüpheli yakalandı ve adli makamlara teslim edildi.
Suç dağılımı
Fotokapanlarla yürütülen çalışmalarda yakalanan şüphelilerin dağılımı şöyle belirtildi: 1.175 göçmen kaçakçılığı, 25 mülki makamlarca yasaklanmasına rağmen ormanlara izinsiz giriş, 92 uyuşturucu imal ve ticareti, 323 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, 42 hırsızlık ve 190 diğer suçlar.
Yakalanan şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler yapılmak üzere adli makamlara teslim edildi.
Jandarmanın teknoloji kullanımı
Jandarma Genel Komutanlığı, göçmen kaçakçılığından hırsızlığa, orman yangınlarıyla mücadeleden kültür ve tabiat varlıklarına yönelik suçlara kadar geniş bir alanda teknolojik imkânlardan yararlanarak mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NIN SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEDE ETKİN ŞEKİLDE KULLANDIĞI FOTOKAPAN SİSTEMLERİ SAYESİNDE İL JANDARMA KOMUTANLIKLARINCA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARDA TOPLAM BİN 847 ŞÜPHELİ YAKALANARAK ADLİ MAKAMLARA TESLİM EDİLDİ.