İzmit’te temel kazısı sırasında toprak kayması: 5 bina tahliye edildi, 56 kişi etkilendi
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, Topçular Mahallesi Özdil Sokak’ta yürütülen bir inşaatın temel kazısı sırasında yaşanan toprak kayması bölgeyi etkiledi. Olayın ardından bölge havadan görüntülendi ve müdahale çalışmaları başlatıldı.
Tahliye ve müdahale
Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında meydana gelen olay üzerine AFAD, itfaiye, sağlık, polis ve İzmit Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler güvenlik şeridi çekerek çevrede geniş çaplı önlem aldı. Olası tehlike nedeniyle kat sayıları 2 ile 3 arasında değişen 5 bina, tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında bulunan 56 vatandaş evlerinden çıkmak zorunda kaldı; bazıları evcil hayvanlarını, bazıları ise yanlarına alabildikleri acil eşyalarını götürdü.
Vatandaşların tepkisi
Evlerinden çıkarılan vatandaşlardan Nazlı Maral duruma tepki gösterdi ve belediyeye yönelik eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi: "Bir insan hayatı nasıl hiçe sayılır siz de bakarak görebilirsiniz. Olay olalı yaklaşık 2,5 saat oldu. Belediye ekipleri yeni geldi. Hiçbir açıklama yok. Bu insanların kafalarında soru işaretleri var. İnsanlar bir anda evlerinden çıkarıldıkları için açıklamaya ihtiyaçları var. Müteahhit ’Ben proje çizdirmeye gidiyorum, benlik bir şey yok’ diyor. Belediye ekipleri yeni geldi. Onlar da ’Bizlik bir şey yok, haberimiz olmadan proje dışına çıkılmış’ diyor. İzmit Belediyesi gerçekten bizi çok büyük hayal kırıklığına uğrattı"
Maral ayrıca şunları söyledi: "Her şeyden önce bu insanlar bir açıklama bekliyor. Şurada bir ölüm mü olmalıydı? Şu anda 5 bina boşaltıldı, toplam 56 kişi yaşıyordu. İnsanlar çözüm ve açıklama bekliyor ama hala yok. Bilgi de gelmedi, herkes tanıdıklarında kalacak. Bizim barınmadan ziyade bu hale gelene kadar belediye neredeydi, hiç mi kontrol etmedi? Bu insanlar bununla ilgili bir açıklama istiyor"
Devam eden çalışmalar ve konaklama
Bölgedeki güvenlik önlemleri ve uzman ekiplerin incelemeleri sürüyor. Tahliye edilen vatandaşların bazıları konukevlerinde, bazıları ise yakınlarının yanında konaklayacak. Vatandaşlar yetkililerden net bir açıklama ve çözüm bekliyor; olayın nedenleri ve sonraki adımlarla ilgili resmi bilgilendirmenin önemine işaret ediliyor.
Önemli bilgiler: Olay yeri Topçular Mahallesi Özdil Sokak, tahliye edilen bina sayısı 5, etkilenen kişi sayısı 56, olay saati 14.30.
KOCAELİ'DE BİR İNŞAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA TOPRAĞIN KAYDIĞI VE 5 BİNANIN TAHLİYE EDİLİĞİ BÖLGE, HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.