İzmit belediyesi soruşturmasında başkanın da aralarında olduğu 30 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul Başsavcılığı soruşturmasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte 30 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Çağlayan adliyesine sevk edildi.

Yayın Tarihi: 23.07.2026 09:38
Güncelleme Tarihi: 23.07.2026 09:38

İzmit belediyesi soruşturmasında başkanın da aralarında olduğu 30 şüpheli adliyeye sevk edildi

Operasyonun ayrıntıları:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüpheli ve etkin pişmanlık ifadeleri ile gizli tanık beyanları doğrultusunda 20 Temmuz Pazartesi günü İzmit Belediyesi'ne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon, Kocaeli, Antalya, Kırıkkale, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı gerçekleştirildi. Bu kapsamda, aralarında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, belediye yöneticileri ve ihaleye giren çeşitli firmaların yetkililerinin bulunduğu toplam 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar İstanbul'a getirildi; emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiler.

Adli süreç ve beklenen ifadeler:

Sağlık kontrolleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Şüphelilerin ilerleyen saatlerde savcılık ifadelerine başlanması bekleniyor. Savcılık soruşturmasının hangi yönlere odaklanacağı ve soruşturma kapsamındaki işlemlerin takvimi ise ilerleyen süreçte netleşecek.

Ayrıca, operasyonda hakkında yakalama çalışması yürütülen bir şüphelinin firari olduğu bildirildi; bu kişi için yakalama çalışmaları devam ediyor. Yetkili merciler, soruşturmayla ilgili ayrıntıların adli süreç ilerledikçe kamuoyuna aktarılacağını belirtti.

İzmit Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 30 şüpheli adliyeye sevk edildi

İzmit Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 30 şüpheli adliyeye sevk edildi

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.