DOLAR
42,79 -0,19%
EURO
50,17 -0,13%
ALTIN
5.960,08 -0,02%
BITCOIN
3.654.746,61 -0,7%

İzmir'e 2023 Yılında Kruvaziyerlerle 744 Bin Yolcu Gelmesi Bekleniyor

İzmir, Çeşme ve Kuşadası limanları bu yıl 744 bin yolcu ağırladı, bölgede kruvaziyer turizmi artış gösterdi.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 16:53
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:14

İzmir'e 2023 Yılında Kruvaziyerlerle 744 Bin Yolcu Gelmesi Bekleniyor

İzmir, Çeşme ve Kuşadası'nda Rekor Kruvaziyer Yolcu Sayısı

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 30 Eylül itibarıyla İzmir, Kuşadası Egeport ve Ulusoy Çeşme limanlarına 518 gemi ile toplam 744 bin yolcu geldiğini açıkladı. Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Öztürk, bu sayının kruvaziyer turizminin önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı.

İzmir Körfezi'ndeki Sorunlar

Öztürk, İzmir Körfezi'nde devam eden balık ölümleri, kirlilik ve kötü kokulardan da bahsetti. Bu sorunlara acil çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Bilim insanları destekle beraber bir araya geldi ve hızlıca harekete geçtiler. Kamuoyu, temiz bir körfezin önemini kavradı. Şu anda, Körfez için acil eylem planları hazırlanıyor ve orta ile uzun vadeli stratejiler Kasım sonuna kadar şekillenecek" dedi.

Balıkçılık ve Liman İşlemleri

Öztürk, İzmir Körfezi dışındaki Ege açıklarında balıkçılığın sürdüğünü belirterek, vatandaşların gönül rahatlığıyla balık tüketebileceğini ifade etti. Ayrıca, kentteki limanlarda ilk sekiz ayda 9 milyon 61 bin TEU konteynerin elleçlendiğini ve geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %9’luk bir artış yaşandığını açıkladı.

Kruvaziyer Turizminin Geleceği

Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmine olan talebin arttığını belirterek, "30 Eylül itibarıyla İzmir Limanı'na 46 gemi ve 130 bin yolcu, Egeport Limanı'na 407 gemi ile 586 bin yolcu ve Ulusoy Çeşme Limanı'na 65 gemi ile 28 bin yolcu geldi. Ancak, Yunan hükümetinin adalara gelen yolculardan vergi alma planı, sektörümüzde endişelere neden olmuştur. Yine de, Türkiye’ye yakın adaların vergi dışı tutulacağına dair bir beklenti mevcut" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Deniz Ticaret Odası İzmir şubesinin eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Deniz Ticaret Odası...

Deniz Ticaret Odası İzmir şubesinin eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 30 Eylül itibarıyla İzmir, Kuşadası Egeport ve Ulusoy Çeşme limanlarına 518 gemiyle 744 bin yolcunun geldiğini açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı