Dava nasıl yeniden açıldı:
Manisa'da 3 Ağustos 2023'te inşaatta yüksekten düşmüş halde bulunan iş güvenliği teknikeri Naile Büşra Sarıgül (23) hakkında ilk etapta yürütülen soruşturmada Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmişti. Olay sonrası hazırlanan otopsi raporunda 16 Ekim 2023 tarihli raporda ölüm nedeni olarak kalp krizi gösterildi, ancak dosyada daha sonra yapılan DNA analizinde şüpheli Fatih İnan'a ait profil tespit edildi (24 Nisan 2024 tarihli DNA raporu).
Takipsizlik gerekçesi olarak ise İnan'ın Sarıgül ile gönül ilişkisi iddiası ve otopsi bulguları gösterilmiş, soruşturma kapatılmıştı. Bu dosya, İzmir'de kaybolan ve öldürüldüğü iddia edilen Mihriban Yılmaz (26) soruşturmasında ortaya çıkan yeni delillerin ardından tekrar gündeme geldi.
Soruşturmadaki kritik deliller:
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında, Mihriban dosyasını itiraf eden Fatih İnan ile ilgili yapılan incelemelerde, İnan'ın kardeşi Ömer İnan ve amcası Kerem İnan arasındaki telefon yazışmaları polis tarafından değerlendirildi. İddianamede, Kerem İnan'ın mesajlarında yer alan "Eskisinden korkmuyorum - bundan korkuyorum" ve "İnşallah bundan bir şey çıkmaz da, eskisi sıkıntı değil" ifadelerine Ömer İnan'ın "Ses etmeyin" yanıtını verdiği, bu 'eskisi' ifadesinin Sarıgül'ün ölümüyle ilişkilendirildiği belirtildi.
Bu yeni mesaj içerikleri ve daha önceki DNA bulguları birlikte değerlendirilerek Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 Eylül 2026 tarihinde yeni bir iddianame hazırlandı. İddianamede, sanık Fatih İnan'ın Naile Büşra Sarıgül'e cinsel saldırıda bulunduğu ve söz konusu saldırıyı gizlemek, olayı iş kazası gibi göstermek amacıyla maktulü yüksekten ittiği iddia edildi.
İddianame ve açılan suçlamalar:
Hazırlanan iddianamede Fatih İnan hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "nitelikli kasten öldürme" suçlarından kamu davası açılması talep edildi. Aynı dosyada, kardeşi Ömer İnan hakkında ise "yargı görevini yapanı etkileme" suçundan kamu davası açıldı.
Duruşma ve aile açıklamaları:
Davanın ilk duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı. Duruşma sırasında sanık savunmaları alındı, tanıklar dinlendi ve mahkeme, sanık Fatih İnan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, tanık beyanları ve savunmaların tamamlanmasının ardından 12 Ocak 2027 tarihine ertelendi.
Sarıgül ailesi ve avukatları adliye önünde açıklama yaptı. Aile avukatı Aleyna Altar, 2023'te olayın ardından yaptıkları itirazlara rağmen dosyanın kapatıldığını anımsatarak, Mihriban dosyasında ortaya çıkan yeni delillerin yargılamayı yeniden başlattığını söyledi. Altar, sanığın savunmasında bahsedilen rızaya dayalı ilişki iddialarını reddederek, tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını ve dosyaya yazılı itiraz sunacaklarını belirtti.
Anne Seher Yaldız (54), kızının neşeli ve hayat dolu olduğunu vurgulayarak ortaya atılan iddiaları reddetti ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Baba Ercan Yaldız (58) ise önce dosyanın kapanması sonra yeniden açılmasına tepki göstererek adalet beklentilerini dile getirdi.
Dosyanın yeniden açılması, Mihriban soruşturmasında elde edilen yeni teknik delillerin ve yazışma içeriklerinin önceki kararları sorgulatmasıyla gerçekleşti. Yargılama süreci ilerledikçe, mahkeme kayıtları ve sunulacak deliller davanın seyrini belirleyecek.
MANİSA'DA 3 YIL ÖNCE ÇALIŞTIĞI İNŞAATTA ÖLÜ BULUNAN VE DOSYASI TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANAN İŞ GÜVENLİĞİ TEKNİKERİ NAİLE BÜŞRA SARIGÜL'ÜN (23) ÖLÜMÜYLE İLGİLİ DAVA, İZMİR'DEKİ MİHRİBAN YILMAZ (26) (FOTOĞRAFTAKİ) CİNAYETİ SORUŞTURMASINDA ORTAYA ÇIKAN YENİ DELİLLERİN ARDINDAN YENİDEN AÇILARAK MANİSA 2. AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLMEYE BAŞLANDI.