
Türk Mutfağı Haftası İzmir'de Başladı
İzmir'de, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehre özgü lezzetler ve geleneksel yemekler tanıtılıyor. Etkinliklerde mutfak atölyeleri, yemek tanıtımları ve çeşitli söyleşiler yer alıyor.
Açılış Programında Eğitici İçerikler
Etkinliklerin açılışı İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Burada, coğrafi işaretli ürünlerin sergilendiği stantlar kuruldu. İzmir Valisi Süleyman Elban, etkinlikte Türkiye'nin doğal zenginliklerinin önemine dikkat çekerek, İzmir'in zengin mutfak kültürünü vurguladı.
Vali Elban, "İzmir, iklim ve coğrafya avantajları ile Anadolu ve etrafında bulunan tüm kültürlerin yemek geleneklerini barındıran bir şehir. Bu durum, mutfağımızı oldukça zenginleştiriyor," dedi.
Gastronomi Turizminin Önemi
Gastronomi alanında yapılan çalışmalara da değinen Elban, Türkiye'nin farklı lezzetlerin tadına bakmak isteyenlere sunduğu geniş yemek yelpazesi sayesinde turizmin canlandığını belirtti.
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise Türk mutfağının özgünlüğü ve çeşitliliğinin uluslararası alanda hak ettiği yeri kazanması için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Kestelli, Ege Bölgesi'nin zenginliklerinin değerine ulaşmasının önemini vurgulayarak, yerel üreticilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Yerli Lezzetlerin Tanıtımı
Türk Mutfağı Haftası boyunca İzmir'de tanıtılacak bazı yöresel lezzetler arasında İzmir gevreği, boyoz, lokma, şambali, tulum peyniri, zeytinyağı ve Urla sakız enginarı bulunuyor. Bu lezzetlerin yanı sıra çeşitli etkinlikler ile İzmir'in gastronomik zenginliği katılımcılara sunulacak.
İzmir'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında kente özgü lezzetler tanıtılacak, mutfak atölyeleri ile söyleşiler düzenlenecek. Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda gerçekleştirilen açılış programına İzmir Valisi Süleyman Elban (ortada), İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli (sol 4), İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer (sağ 2) ve protokol üyeleri katıldı.
İzmir'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında kente özgü lezzetler tanıtılacak, mutfak atölyeleri ile söyleşiler düzenlenecek. Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda gerçekleştirilen açılış programına İzmir Valisi Süleyman Elban (ortada), İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli (sol 4), İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer (sağ 2) ve protokol üyeleri katıldı.