İzmir'de 'Taş Baltadan SİHA'ya' Sergisi
İzmir'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın '102. Yılda 100+2 Süreli Sergi' projesi kapsamında düzenlenen 'Taş Baltadan SİHA'ya' adlı sergi açıldı. Sergi, Efes Müzesi'nde yer alıyor ve ziyaretçilerin beğenisine sunulmuş durumda.
Açılış Töreni
Efes Müzesi'ndeki serginin açılışında Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Selçuk'un her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını vurguladı. Ayrıca, bakanlığın bölgeye yaptığı desteklerden bahsederek, “2025 yılını Efes Yılı olarak kabul ediyorum. Efes karşılama merkezimizin inşaatı başladı. Bakanlığımız restorasyon ve temizliğe yönelik ciddi kaynak ayırdı. 2030'a kadar Efes başka bir Efes olacak.” ifadelerini kullandı.
Serginin İçeriği
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, serginin 31 Aralık'a kadar gezilebileceğini belirtti. Efes Müzesi Müdürü Murat Kaleağasıoğlu ise, sergide 416 eser ve 2 aracın sergilendiğini ve insanlık tarihindeki gelişimi taş baltalardan modern insana kadar olan araçlarla anlattıklarını söyledi. Kaleağasıoğlu, “Bu sergi bir yolculuktur. Bu yolculuk bir taş baltayla başlayacak ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile bitecektir.” dedi.
Açılış Kurdelası ve Protokol
Serginin açılışı, çocuklar tarafından kurdelesinin kesilmesi ile gerçekleştirildi. Ardından Kaleağasıoğlu, protokol üyelerine sergideki savaş aletlerini tanıttı. Protokol üyeleri, SİHA maketinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
İzmir'de, Kültür ve Turizm Bakanlığının "102. Yılda 100+2 Süreli Sergi" projesi kapsamında Efes Müzesi'nde "Taş Baltadan SİHA'ya" adlı sergi açıldı.
İzmir'de, Kültür ve Turizm Bakanlığının "102. Yılda 100+2 Süreli Sergi" projesi kapsamında Efes Müzesi'nde "Taş Baltadan SİHA'ya" adlı sergi açıldı.