İzmir’de 'manda yoğurdu' bahanesiyle tırnakçılık yapıldı
Olayın gelişimi
Konak ilçesi Göztepe semtindeki bir apartmanda önceki gün meydana gelen olayda, kapı kapı dolaşarak "manda yoğurdu satıyoruz" diyen bir şahıs, özellikle yalnız yaşayan yaşlı kadınları hedef aldı.
Şüpheli, önce güven kazanıp evlere girerek, ardından bakıcı veya yardım eden kişiyi mutfağa kap getirtme bahanesiyle göndermesi sonucu yaşlı kadını yalnız bırakılmaya zorladı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, dolandırıcının kadının çantasından paraları hızla çıkarttığı ve cebinden çıkardığı küçük meblağlı paraları kadının parasıymış gibi gösterdiği; daha sonra cebindeki büyük meblağları alarak olay yerinden ayrıldığı görünüyor.
Mahalle sakinleri ve polis çalışması
Mahalle sakinlerinin ifadelerine göre şüpheli aynı yöntemi farklı apartmanlarda da uyguladı. İhbar üzerine başlatılan soruşturmada polis ekipleri, şüpheliyi güvenlik kamerası görüntüleri üzerinden tespit etti ve yakalayarak gözaltına aldı.
Olay, yöntem ve güvenlik kamerası görüntüleri bakımından klasik tırnakçılık uygulamalarını andırıyor; şüphelinin tespit ve yakalanması, kayıtlı görüntülerin soruşturmadaki rolünü ortaya koydu. Polis soruşturması sürüyor.
Önemli not: Olayda adı geçen özel kişi veya tarihler haberde belirtildiği biçimde korunmuştur.
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNDE, DOLANDIRICININ, YAŞLI KADININ ÇANTASINDAN PARALARI HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇALDIĞI VE CEBİNDEN ÇIKARTTIĞI KÜÇÜK MEBLAĞLI PARALARI KADININ PARASIYMIŞ GİBİ GÖSTERDİĞİ ANLAR YER ALDI.