İzmir’de hizmet odaklı yeni dönem: fetret devri sona erdi

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, CHP'den gelen Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu; İzmir'de hizmet odaklı yeni dönem ve kapsamlı projeler duyuruldu.

Yayın Tarihi: 22.10.2026 13:21
Güncelleme Tarihi: 22.10.2026 13:22

İzmir’de hizmet odaklı yeni dönem: fetret devri sona erdi

İzmir'de yeni dönem ve ziyaret

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, beraberinde AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız ile CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yıldız'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresi takdim edildi.

ziyaretin mesajı:

İnan, Yıldız'ı kent vizyonunu ve yerel yönetim sorumluluklarını yakından tanıyan bir isim olarak tanımladı ve İzmir'de mazeret üreten anlayışın sona erdiğini belirterek hizmet odaklı yeni bir dönemin başladığını vurguladı. İnan, bu bağlamda Çiğli özelinde kentsel dönüşüm, altyapı ve sosyal donatı projelerinin öncelikli olduğunu ifade etti ve İzmir'de 'fetret devri'nin sona erdiğini kaydetti.

siyasi eleştiri ve muhalefete yönelik ifadeler:

İnan, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in TBMM kürsüsündeki iddialarına ve üslubuna sert tepki gösterdi. Meclis kürsüsünden bağımsız yargıya siyasi mesajlar verilmeye çalışıldığını söyleyen İnan, muhalefet liderliğinin tutarsız bir çizgi izlediğini ve fotoğraflar üzerinden yapılan siyasetlerle hesap verilemeyeceğini öne sürdü.

Özel'in partililerle fısıldaşma iddialarına da değinen İnan, kalabalık ortamlarda yapılan saygısızlıkların ve ortaya atılan iftiraların kapalı kapılar ardında mazur görülemeyeceğini belirtti. İnan, samimiyetsiz siyaset yapanlarla işlerinin olmadığını ve yarın özür dilemek üzere gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Eleştirilerini sertleştiren İnan, Özel için 'Türk demokrasi tarihinin en çapsız, en vizyonsuz muhalefet liderliği tablosunu sen çiziyorsun' ifadesini kullandı ve parti içindeki ilişkilere, liyakatsizliklere ve mali skandallara dikkat çekti. İnan ayrıca Özel'i rüşvet iddialarıyla ilişkilendirerek bu anlayışın İzmir'in geleceğini zehirlemesine izin verilmeyeceğini söyledi.

belediye meclisi ve eleştiriler:

İnan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 12 Ekim tarihinde gerçekleştirilen oturuma muhalefet meclis üyelerinin katılmamasını eleştirerek bunun vizyonsuzluk olduğunu belirtti. Ankara'da bakanlıklar düzeyinde yürütülen görüşmeler sürerken meclis oturumunun boykot edilmesini doğru bulmadığını ifade eden İnan, meclis üyelerine kararlarını İzmir merkezli bir siyaset anlayışıyla almaları çağrısında bulundu.

projeler ve yatırım paketleri:

İnan, Ankara temasları sonucu Çiğli için bir dizi destek sağlandığını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yapılan görüşmeler neticesinde; İller Bankası aracılığıyla yol ve kaldırımların yenilenmesi için hibe desteği sağlandığını, belediyenin hizmet filosunun yenilenmesi için araçparkı finansmanının kullanımına açıldığını aktardı.

Türkiye Çevre Ajansı kanalıyla yürüyüş ve bisiklet yolları projelendirilirken, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından ağır iş makineleri ve çöp konteynerlerinin belediyeye kazandırılacağı bildirildi. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile yürütülen ortak çalışmalar kapsamında kamulaştırma ve sokak sağlıklaştırma için kaynak aktarıldığı, ilçede kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi başlatılacağı ifade edildi.

İnan, hazırlanan kentsel dönüşüm dosyasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ve TOKİ Başkanlığı tarafından Çiğli Millet Bahçesi projesi için çalışmaların başladığını belirtti. Projenin kısa sürede onaylanarak ilçeye kazandırılacağını söyleyen İnan, kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'i ziyaret edeceğini ve kent için tarihi müjdeleri bizzat ilan edeceğini ekledi.

karaburun iddialarına ilişkin açıklama:

Basın mensuplarının, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddiaları sorması üzerine İnan, 'Görüşmemiz yok diyemeyiz' yanıtını verdi. Partinin kapılarının, parti değerleri doğrultusunda herkese açık olduğunu, ancak çok seçici davranıldığını söyledi.

Tüm açıklamalarında İnan, ilçeye yönelik ödeme ve altyapı desteklerinin takipçisi olacaklarını ve yerelde hizmet üretimine öncelik verileceğini vurguladı.

EYYÜP KADİR İNAN, BELEDİYE BAŞKANI ONUR EMRAH YILDIZ’A CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI...

EYYÜP KADİR İNAN, BELEDİYE BAŞKANI ONUR EMRAH YILDIZ’A CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN PORTRESİNİ HEDİYE ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!