Çiğli'de Erzurum kültürüne yoğun ilgi
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından Çiğli'de düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri, kentteki kültürel miras ve gastronomiyi İzmir'e taşıdı. Kurulan stantlar, yöresel ürünleri ve el emeği lezzetleri görmek isteyen ziyaretçilerle doldu; etkinlik, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinden geniş destek aldı.
Standlar ve yöresel lezzetler:
Etkinlik alanında Erzurum'un simge tatları ön plana çıktı. Cağ kebabı ve kadayıf dolması başta olmak üzere peynir, yöresel tatlılar ve el yapımı ürünlerin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü. Erzurumluların yanı sıra İzmir'in farklı ilçelerinden ve çevre illerden gelenler, stantları gezerek tatları deneme fırsatı buldu.
Organizasyon kapsamında Erzurum Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi gibi kurumsal katılımlar ile yaklaşık 12 ilçe belediyesinin açtığı stantlar da etkinliğe renk kattı.
Gündüz tadım, akşam kültür şöleni:
Gün boyunca tadım ve stant ziyaretleriyle geçen program, akşam düzenlenen konser ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Sahne alan Erzurumlu sanatçılar yöresel türküleri seslendirirken, dinleyiciler ezgilere eşlik etti. Ege Üniversitesi Ekin Dans Topluluğu'nun halk oyunları gösterisi de beğeni topladı ve izleyicilerden alkış aldı.
Zakir Salmanoğlu, federasyonun genel başkanı olarak etkinliğe ilişkin, "Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu olarak geleneksel hale getirdiğimiz 4’üncü Erzurum Tanıtım Günleri’ni yapıyoruz. İnşallah daha güzel olacak. Esnafımızın tamamını Erzurum’dan getirdik. Erzurum Valiliğimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyemiz geldi, stantları burada. Ayrıca ilçe belediyelerimizden yaklaşık 12 tanesi stant açtı. Erzurum’a bağlı ilçe belediyelerimiz burada. Erzurum burada ve buradan bütün Türkiye’ye diyoruz ki Erzurum bu" dedi.
Ziyaretçiler etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi. Erzurumlu olduğunu söyleyen Yasin Yüksel, "Memleketime gitmiş gibi oldum. Her şey çok kaliteli ve güzel, esnafımız da son derece güler yüzlü. Memleketimi çok seviyorum ve yılda iki defa gidiyorum" ifadelerini kullandı. Bir diğer ziyaretçi Mustafa Karataş ise, "Organizasyonu çok beğendim. Cağ kebabı yedik. Gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş, adeta Erzurum’a gitmiş gibi hissettik" diye konuştu.
Bingöl'den gelen Sabriye Ertürk etkinliğe ilk katılımı olduğunu belirterek, "On numara beş yıldız bir organizasyon olmuş. Çok memnun kaldım, emeği geçenlerin eline sağlık" dedi. Memleket özlemini dile getiren Yüsra Macit ise, "Erzurumlu olmaktan gurur duyuyorum. Cağ kebabımız, kadayıf dolmamız ve peynirimiz başta olmak üzere tüm lezzetlerimiz harika" yorumunu yaptı.
Federasyon yetkilileri, etkinliğin amacının Erzurum'un şehir kimliğini geniş kitlelere tanıtmak ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurguladı. Etkinlik, hem gündüz lezzet durakları hem de akşam kültür programlarıyla ziyaretçilere Erzurum atmosferini yaşatmaya devam ediyor.
İZMİR'DE DÜZENLENEN ‘ERZURUM TANITIM GÜNLERİ', ERZURUM'UN KÜLTÜRÜNÜ VE YÖRESEL LEZZETLERİNİ EGELİLERLE BULUŞTURDU.