İzmir'de Duygu Bölükbaş'ın Ölümüyle İlgili Yargılama Devam Ediyor
İzmir'in Bornova ilçesinde Duygu Bölükbaş'ın (33) evinde ölü bulunmasına ilişkin erkek arkadaşı Emre T. ile halası S.T.'nin yargı sürecine devam edildi. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Emre T. ve tutuksuz sanık S.T. ile maktulün aile üyeleri ve taraf avukatları katıldı.
Mahkemede Aileden Açıklamalar
Duygu Bölükbaş'ın annesi Nuriye Bölükbaş, duruşmada şikayetçi olduğunu belirterek, "Birçok kavgaları ve sürekli şiddet vardı. Bizi de rahatsız ediyordu. Sürekli mesajlar atıyordu; 'Gelin kızınızı alın, almazsanız ölüsünü alırsınız' gibi mesajlar gönderdi," dedi. Kızının erkek arkadaşıyla yaşaması konusunda endişelendiğini dile getiren Nuriye Bölükbaş, "Kızım korktuğu için şikayette bulunamadı. Sonunun ölüm olduğunu bile bile bu ilişkiyi sürdürdü," şeklinde konuştu.
Baba Selahattin Bölükbaş da mahkeme sırasında, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Sanık Emre T.'nin Savunması
Duruşmada söz alan Emre T., suçlamaları reddederek, "Yalancı tanıklar getiriyorlar. Haberlere yansıyan bu suçlamalar beni cani gösteriyor. Ben ona zarar vermem, kendime zarar verdim. Kızımı yaşatmak için mücadele ederken cezaevinde tutuldum," dedi. Emre T., kendisinin ceza alması durumunda da suçsuz olduğunu savundu.
Olayın gelişimi
Olay, 3 Kasım 2022'de meydana gelmişti. Duygu Bölükbaş, yaşadığı evin banyosunda havlupana çarşafla asılı halde bulunmuş, Emre T. ve halası polise, Bölükbaş'ın intihar ettiğini belirtmişti. İzmir Adli Tıp Şube Müdürlüğünden alınan raporda, maktulün tırnak örneklerinde ve giysilerinde Emre T.'ye ait DNA bulgularına ulaşıldığı belirtilmişti. Emre T., 22 Mart 2024'te gözaltına alınmıştı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanık hakkında "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. Hala S.T. içinse "yalan tanıklık" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.