İzmir'de 33 yaşındaki Duygu Bölükbaş'ın evinde bulunan cansız bedeni ile ilgili olarak, erkek arkadaşı Emre T. hakkında açılan davada verilen beraat kararı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istinafa taşındı.
Başsavcılık, Bölükbaş'ın ölümüne ilişkin görülen davada, Emre T. hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti. Ancak mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle Emre T'nin beraatine dair karar verdi.
Olay, 3 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. Duygu Bölükbaş, erkek arkadaşı Emre T. ile birlikte yaşadığı evin banyosunda, havlupana çarşafla asılı olarak bulundu. Emre T. ve halasının ifadelerinde, Bölükbaş'ın intihar ettiğini ifade edildi.
Yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Adli Tıp Şube Müdürlüğü Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından alınan raporda, Bölükbaş'ın tırnak örneklerinde ve tişörtünde Emre T'ye ait DNA örneklerinin bulunduğu belirlendi. Bu gelişme sonrası Emre T., 22 Mart 2024 tarihinde gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Emre T. hakkında "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmiş, halası S.T. için ise "yalan tanıklık" suçundan 4 yıla kadar hapis talep edilmiştir.
Bugün görülen karar duruşmasında her iki sanığa da delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verildi. Ancak bu karar, cumhuriyet savcısı tarafından itiraz edilerek istinaf yoluna götürüldü.