İzmir'de 15-21 Kasım tarihli motosikletli polis denetimlerinin sonuçları açıklandı
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri, 15-21 Kasım tarihleri arasında kentin farklı noktalarında asayiş olaylarının önlenmesine yönelik geniş kapsamlı uygulama ve denetimler gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda toplam 167 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Adli işlem ve suç dağılımı
Denetimler kapsamında adli işlem yapılan kişilerden 19 şüpheli hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan, 148 şüpheli hakkında ise "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan işlem yapıldı. Bu veriler, adli işlemlerin büyük bölümünün uyuşturucu madde kullanımına yönelik olduğunu göstermektedir (kullanım suçlamaları toplam işlemlerin yaklaşık %89'unu oluşturmaktadır).
Ele geçirilen malzemeler
Yürütülen operasyonlarda ele geçirilen önemli malzemeler arasında 21 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, 5 kurusıkı tabanca, 300 gram narkotik madde ve 20 bin 249 adet uyuşturucu hap bulunuyor. Ayrıca 1 adet tarihi eser ile 3 çalıntı motosiklet ele geçirildi.
Aranan şahısların yakalanması
Denetimler sonucunda çeşitli suçlardan aranan 112 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Bu yakalamalar, operasyonların aranan şahısların tespiti ve yakalanmasına da odaklandığını ortaya koyuyor.
İzmir genelinde yürütülen bu kapsamlı denetim ve uygulamalar, şehir güvenliğinin sağlanmasına yönelik düzenli polis faaliyetlerinin bir parçası olarak kaydedildi.
İZMİR GENELİNDE MOTORLU POLİS EKİPLERİNCE SON BİR HAFTA İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DENETİMLERDE, 167 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILIRKEN, ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN 112 KİŞİ YAKALANARAK ADLİ MERCİLERE TESLİM EDİLDİ.