İzmir Bayraklı'da 29 kilo 200 gram uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde düzenlenen operasyonda 29 kilo 200 gram uyuşturucu hap hammaddesi ele geçirildi; 1 şüpheli M.D.Y. tutuklandı.

Yayın Tarihi: 20.07.2026 10:01
Güncelleme Tarihi: 20.07.2026 10:01

İzmir Bayraklı'da 29 kilo 200 gram uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi

İzmir Bayraklı'da 29 kilo 200 gram uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi

Operasyon ve gözaltı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen istihbaratı değerlendirerek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bir operasyon başlattı. Yapılan takip sonucu Bayraklı ilçesinde şüpheli bir araç durduruldu ve detaylı arama gerçekleştirildi.

Arama sonucunda araçta 29 kilo 200 gram uyuşturucu nitelikli hap hammaddesi ele geçirildi. Operasyon, ekiplerin istihbarat temelli çalışma ve koordinasyonunun bir sonucu olarak kayda geçti.

Olay kapsamında yakalanan M.D.Y. adlı şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Değerlendirme

Ele geçirilen miktarın büyüklüğü, söz konusu maddenin sevkiyat amaçlı taşındığına işaret ediyor. Bu tür operasyonlar, istihbarat paylaşımı ve koordineli takip süreçlerinin etkinliğini gösterirken, adli süreçteki sonuçlar da soruşturmanın seyrini belirleyecektir.

ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURULAN ARAÇTAN 29 KİLO 200 GRAM UYUŞTURUCU HAP HAMMADDESİ ELE...

ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURULAN ARAÇTAN 29 KİLO 200 GRAM UYUŞTURUCU HAP HAMMADDESİ ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.