Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İzmir, Aydın, Muğla, Antalya için Şiddetli Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, bugün ülkenin tamamında yağış olacağını, bazı bölgelerde ise şiddetli sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 11:47
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 11:47

İzmir, Aydın, Muğla, Antalya için Şiddetli Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, bugün ülkenin tamamında yağış olacağını, bazı bölgelerde ise şiddetli sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Şen, Doğu Anadolu, Toroslar, Abant ve Bolu’da kar, diğer bölgelerde ise yağmur şeklinde olacak yağışların, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya’nın doğu ilçeleri, Orta ve Batı Karadeniz, Kıyı Ege ve Marmara’nın güneyinde şiddetli olacağını belirtti. Şen, ayrıca, lodosun da etkili olacağını ve hava sıcaklıklarının düşeceğini söyledi.

Şiddetli Sağanak Yağış

hava-durumu

Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, bugün ülkenin tamamında yağış olacağını, bazı bölgelerde ise şiddetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Şen, şiddetli sağanak yağışın etkili olacağı bölgeleri şöyle sıraladı:

İzmir, Aydın, Muğla: Sabah saatlerinde şiddetli sağanak yağış olacak. Yağış öğlene kadar devam edecek. Yağış akşama kalmayacak. Hava sıcaklığı 16 derece civarında olacak.

Antalya’nın doğu ilçeleri: Şiddetli sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar olacak. Yağış akşam da devam edecek. Hava sıcaklığı 15 derece civarında olacak.

Orta ve Batı Karadeniz: Şiddetli sağanak yağış olacak. Yağış akşama kadar sürecek. Hava sıcaklığı 10 derece civarında olacak.

Kıyı Ege ve Marmara’nın güneyi: Şiddetli sağanak yağış olacak. Yağış akşama kadar sürecek. Hava sıcaklığı 14 derece civarında olacak.

Kar Yağışı

Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, bugün ülkenin tamamında yağış olacağını, bazı bölgelerde ise kar yağışı beklendiğini duyurdu. Şen, kar yağışının etkili olacağı bölgeleri şöyle sıraladı:

Doğu Anadolu: Kar yağışı olacak. Yağış akşama kadar sürecek. Hava sıcaklığı 0 derece civarında olacak.

Toroslar: Kar yağışı olacak. Yağış akşama kadar sürecek. Hava sıcaklığı 5 derece civarında olacak.

Abant ve Bolu: Kar yağışı olacak. Yağış akşama kadar sürecek. Hava sıcaklığı 5 derece civarında olacak.

Lodos

Orhan Şen, paylaşım platformu X’ten yaptığı açıklamada, bugün ülkenin tamamında yağış olacağını, bazı bölgelerde ise lodosun etkili olacağını duyurdu. Şen, lodosun etkili olacağı bölgeleri şöyle sıraladı:

İstanbul: Lodos kuvvetli olacak. Yağmur şeklinde yağış olacak. Yağış akşama kalmayacak. Hava sıcaklığı 14 derece civarında olacak.

Ankara: Lodos kuvvetli olacak. Yağmur şeklinde yağış olacak. Yağış akşama kalmayacak. Hava sıcaklığı 10 derece civarında olacak.

Marmara’nın güneyi: Lodos kuvvetli olacak. Şiddetli sağanak yağış olacak. Yağış akşama kadar sürecek. Hava sıcaklığı 14 derece civarında olacak.

Orhan Şen Kimdir?

Orhan Şen, meteoroloji uzmanı, akademisyen, profesör ve televizyon yorumcusudur. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır. 1981-1985 yılları arasında aynı bölümde doktorasını yapmıştır. 1989-1990 yılları arasında fakültenin dekan yardımcısı olarak görev yapmıştır.