Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0,06%
EURO
35,05 0,07%
ALTIN
2.498,1 0,01%

İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan açıklama

İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhur İttifakı’na yaklaşacağına dair söylemlere tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 30.04.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 11:04

İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan açıklama

İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Dervişoğlu, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na yaklaşacağına dair söylemlere yanıt verdi. İYİ Parti’nin AK Parti’nin yanlış politikaları nedeniyle kurulduğunu ve bugün de bu politikanın değiştiğine dair hiçbir hissiyat olmadığını söyledi. Durumun daha da kötüye gittiğini ifade eden Dervişoğlu, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na yakınlaşma ihtimali olmadığını kaydetti. 

İsmail Saymaz’a konuşan Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demokratik parlamenter sisteme dönüş mücadelesi vereceğini ifade etti. Bu sistemin Türkiye’ye ağır geldiğini ve kesinlikle değiştirilmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, anayasa değişikliğine dair şu ifadeleri kullandı: 

“… Bu sistemi tahkim edecek anayasa revizyonu söz konusu olursa, Türkiye’yi tamamen tek adamlığa döndürecek değişikliğinin önünde set oluruz.” 

Son seçimlerde muhalefetle kavgalı görüntülere değinen Dervişoğlu, Türk siyasetinde birleştirici bir rol oynayacağını kaydetti. Önceki dönemde genel başkan olan Meral Akşener’e dair ise yok sayılmasının partiyi yok saymak olacağını belirtti. Kendisine göre Akşener’in kurucu lider olduğunu söyleyen Dervişoğlu, sevgi ve saygı ile el üstünde tutacaklarını ekledi.