İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmede bulundu. Görüşme, İYİ Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Görüşmenin ardından yapılan ortak basın açıklamasında, Dervişoğlu, Özdağ'ın gözaltına alınmaması gereken bir suçtan dolayı beş ay hürriyetinden mahrum kaldığını belirtti. Dervişoğlu, "Türkiye'nin meselelerini konuştuk. Bölgemizde ve ilgi alanımızda olan coğrafyayla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Siyasi projeksiyonlarla alakalı olarak da karşılıklı görüş teatisinde bulunduk. Çok faydalı bir görüşme oldu," şeklinde ifade etti.
Dervişoğlu, bu tür görüşmelerin sıklıkla devam edeceğini belirtirken, partiler arası birlikten ziyade Türk milletini bir araya getirmek ve milletin yararına çalışmak gibi ortak bir hedef doğrultusunda hareket ettiklerini dile getirdi. "Bu görüşmelerde partilerimizin ve şahıslarımızın siyasi faydasını değil, milletin talep ve beklentilerine karşılık verecek şekilde ortak hareket etme ihtiyacı hasıl olursa, bundan geri durmayacağımızı karşılıklı olarak ifade ettik," dedi.
Özdağ, kendisine verilen destekten dolayı teşekkür ederken, ilk ziyaretini İYİ Parti'ye gerçekleştirmesinin sebebini vurguladı. Görüşmenin Türkiye için hayırlı olacağına inandığını söyleyen Özdağ, "Biliyorsunuz bugünlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İYİ Parti milletvekillerinin dahil olduğu bir Talat Paşa tartışması yaşandı. Milli kahramanımız, büyük Türk milliyetçisi Talat Paşa'ya yapılan saldırıya İYİ Parti milletvekillerinin vermiş olduğu onurlu tepkiden dolayı Sayın Genel Başkan'ın şahsında teşekkür ve tebriklerimi ifade etmek istiyorum. Ben de yarın saat 11.00'de Ankara'da Talat Paşa heykeli önünde saygı duruşunda bulunacağım," diye ekledi.
Dervişoğlu da eş zamanlı olarak yarın saat 11.00'de Talat Paşa'nın kabrini ziyaret edeceğini duyurdu.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu (sağda), Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ (solda) ile bir araya geldi. İYİ Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, Dervişoğlu ve Özdağ ortak basın açıklaması yaptı.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu (sağda), Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ (solda) ile bir araya geldi. İYİ Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, Dervişoğlu ve Özdağ ortak basın açıklaması yaptı.