İYİ Parti’nin Kınama Cezası Açıklaması
İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleşen olayları ve partisinin Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'e verilen kınama cezasını değerlendirdi. Kavuncu, Genel Kurul'da, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmaları hatırlattı.
Teklifin 12'nci maddesi üzerindeki görüşmeler sırasında DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yaptırılan Talat Paşa Anıtı'nı eleştirdiğini ve Ermeni diasporasının tezlerini gündeme getirdiğini belirten Kavuncu, partisinin Manisa Milletvekili Şenol Sunat'ın bu duruma tepkisini dile getirdiği esnada, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl'ün mikrofonunu kapattığını aktardı.
Oturuma verilen aranın ardından TBMM Katip Üyesi ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'e, “kaba ve yaralayıcı sözler sarf etmek ve hareketler yapmak” gerekçesiyle kınama cezası verilmesine dikkat çeken Kavuncu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Olan biten Tekin Bingöl'ün tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Acı bir şey daha vardır; Cumhuriyet'in kurucusu olduğunu iddia eden bir parti, Meclis Başkanvekilini koruma refleksini gösterdiği kadar alçakça Ermeni diasporasının iddialarını gündeme getiren milletvekiline 'Dur' diyebilme cesaretini ve basiretini göstermeliydi.”
Kavuncu, Tekin Bingöl'ü korumayı tercih eden bir anlayış ile karşı karşıya kalındığını belirterek, “Kendi belediye başkanlarının yaptığı anıta sahip çıkmak yerine, ilk haftası olan Meclis Başkanvekilinin oradaki tecrübesizliklerine sahip çıkmayı tercih eden bir anlayışla karşı karşıya kaldık” dedi.
Sözlerine devam eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Kavuncu, yaşananlardan siyasi rant elde etme çabasını 'alçaklık', bu konudaki suskunluğu ise 'şuursuzluk' olarak nitelendirdi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.