Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor! Siirt İl Başkanı Ahmet Dündar istifa etti

Siirt İl Başkanı Ahmet Dündar, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu. Dündar, partideki koltuk ve ihtiras sahiplerine sert sözlerle yüklendi. Dündar’ın istifası, İYİ Parti’de yaşanan çatlakları gün yüzüne çıkardı.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 13:34
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 13:34

İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor! Siirt İl Başkanı Ahmet Dündar istifa etti

İYİ Parti’de istifalrın ardı arkası kesilmiyor. Son dönemlerde parti içindeki kırılmaların ardınden peş peşe istifa haberleri geliyor.Son olarak İYİ Parti Siirt İl Başkanı Ahmet Dündar, bugün yaptığı yazılı açıklama ile partisinden istifa ettiğini bildirdi. Dündar, istifasının gerekçelerini sıralarken, partideki koltuk ve ihtiras sahibi kimseleri eleştirdi. Dündar, devletin ve milletin çıkarlarını ön planda tutan bir duruş sergilediğini, ancak partideki bazı kişilerin siyasi menfaatlerinin peşinde koştuğunu ifade etti.

“DEVLETİMİZİN BEKASI İÇİN EMEK SARF ETTİM”

Dündar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Devletini, bayrağını, milletini seven duruşumuz aşikardır. Hak, hukuk, adalet ve devletimizin bekası için emek sarf eden siyasi geçmişimin siyasi menfaatlerimin önüne geçtiği gibi elbette parti içerisinde benim gibi düşünmeyip koltuk ve ihtiras sahibi kimselerin yanında durmamız söz konusu olamaz. Bu nedenle İYİ Parti Siirt İl Başkanlığı ve parti üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum.”

İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?

Dündar’ın istifası, İYİ Parti’de yaşanan çatlakları da ortaya çıkardı. Parti içindeki muhalif kanadın sesi olan Dündar, daha önce de parti yönetimini eleştiren açıklamalar yapmıştı.

Dündar, parti genel merkezinin Siirt’teki yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde hatalar yaptığını, adayların liyakatine değil, yakınlığına göre seçildiğini iddia etmişti. Dündar, ayrıca parti genel merkezinin Siirt il teşkilatına yeterli destek vermediğini, Siirt’in sorunlarını görmezden geldiğini de dile getirmişti.

Dündar’ın istifası, İYİ Parti’de daha önce de yaşanan istifa dalgasını akıllara getirdi. Partinin kurucu üyelerinden olan ve Genel Başkan Başdanışmanı

 görevini yürüten Aytun Çıray, geçtiğimiz aylarda partisinden istifa etmişti. Çıray’ın istifasının ardından, partinin içindne bir çok isim partisinden istifa etmişti.

İYİ Parti’de yaşanan istifalar, partinin geleceği hakkında soru işaretleri yaratıyor. Parti yönetimi, istifaların ardından bir açıklama yapmadı. Parti tabanı ise istifaların nedenlerini merak ediyor. İYİ Parti, önümüzdeki yıl yapılması beklenen genel seçimlere hazırlanırken, parti içindeki bölünmelerin nasıl aşılacağı ise merak konusu.