DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.768.380,41 -0,03%

İtalya, İsrail'in Gazze'yi İşgal Girişimine Karşı

İtalya, Dışişleri Bakanı Antonio Tajani aracılığıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısını kınadı; muhalefet hükümetten parlamento bilgilendirmesi istedi.

Yayın Tarihi: 16.09.2025 22:49
Güncelleme Tarihi: 16.09.2025 22:49

İtalya, İsrail'in Gazze'yi İşgal Girişimine Karşı

İtalya, İsrail'in Gazze'yi İşgal Girişimine Karşı

Antonio Tajani'nin açıklamaları

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Roma'nın İsrail'in Gazze kentini işgal etmek için başlattığı saldırıya karşı olduğunu bildirdi.

Tajani, Skytg24 kanalına yaptığı açıklamada, "Her zaman Gazze'deki saldırıya karşı olduğumuzu söyledik çünkü bu, siviller için riskler taşıyor. Kesinlikle Hamas'ı savunmak için değil, Hamas rehineleri canlı kalkan olarak kullanıyor." dedi.

Bakan, esirlerin koşulsuz serbest bırakılması ve saldırıların sona ermesiyle birlikte ateşkes sürecinin hızlandırılması gerektiğini belirterek, "Son aylarda Gazze'de zaten bir katliam gördük. Kolay olmayacak." diye konuştu.

Hükümet içinde ve muhalefetten tepkiler

Savunma Bakanı Guido Crosetto, Roma'daki bir forumda, "Gazze'ye yönelik saldırının İsrail için iyi olduğunu düşünmüyorum." yorumunu yaptı.

Ana muhalefetteki merkez sol Demokratik Parti (PD) ile muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi (M5S), Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinden, Gazze'de yaşananlara ilişkin parlamentoya ivedi bilgi verilmesini istedi.

M5S Meclis Grup Başkanvekili Riccardo Ricciardi, hükümete tepki göstererek, "Meloni’nin Meclis’e gelerek hükümetin ne yapmak istediğine dair net ifadeler ve siyah-beyaz bir oylama yapmasını talep ediyoruz. Tajani’nin sıradan sözlerini dinlemekten bıktık. İki ihtimal var, ya suç ortağısınız ya da tamamen yetersizsiniz. Gazze bugün ölüyor ve onunla birlikte tüm Batı ve Avrupa değerleri de ölüyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'in kara saldırıları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentini işgal için gece saatlerinde kara saldırılarına başladığını duyurmuştu. Açıklamada, kara saldırılarına iki tümenin katıldığı, üçüncüsünün de ilerleyen günlerde dahil olacağı ifade edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bir yolsuzluk davası duruşmasında, Gazze kentine şiddetli saldırılar başlattıklarını söyledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı