DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.860.612,84 -0,38%

İtalya'da 5 Yıldız Hareketi Milletvekilleri Filistin Bayrağı Renkleriyle Parlamentoya Girdi

İtalya'da muhalefet partisi M5S, parlamentoda Filistin bayrağı renkleriyle dikkat çekti ve Filistin'in var olma hakkını savundu.

Yayın Tarihi: 07.08.2025 16:08
Güncelleme Tarihi: 07.08.2025 16:08

İtalya'da 5 Yıldız Hareketi Milletvekilleri Filistin Bayrağı Renkleriyle Parlamentoya Girdi

İtalya'da muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi (M5S), parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen bir oturumda dikkat çekici bir eyleme imza attı. Milletvekilleri, Filistin bayrağının renklerini taşıyan kıyafetlerle oturumda yer aldı. Kırmızı, siyah, yeşil ve beyaz renklerden oluşan kıyafetleriyle oturan M5S temsilcileri, dünyada insanların özgürlüğü için mücadele edenlerin evrensel simgesi haline gelen Filistin bayrağına dikkat çekti.

M5S milletvekillerinden Riccardo Ricciardi, oturum sırasında yaptığı konuşmada, "Dünyanın neredeyse tamamı Filistin Devleti’ni tanırken, İtalya neden bunu yapmıyor?" diyerek İtalya'nın tutumunu eleştirdi. Açıkladığı görüşlerinde, "Bu artık sadece Filistin’in bayrağı değil, insani değerler için mücadele edenlerin bayrağıdır" dedi.

Ricciardi, mevcut durumun eleştirisini yaparak, İsrail’in insanlık ve uluslararası normlar karşısında işlediği suçların altında yatan nedenleri sorguladı. "Gazze'de yaşananların soykırım mı değil mi tartışılıyor olması, bu suçun büyüklüğünü gösteriyor" şeklinde konuştu.

M5S lideri Giuseppe Conte, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise İtalya'nın doğru tarafta durması gerektiğini vurguladı. "Bu soykırıma karşı durmalıyız," diyerek parti üyelerinin Filistin halkının var olma hakkını savunma amaçlarını yineledi. Ayrıca, "Bu bayrağı asmıyoruz, yoksa elimizden alırsınız. Bugün onu tenimizde taşıyoruz," ifadesini kullandı.

M5S'nin Temsilciler Meclisi’ndeki bu hareketi, İtalyan kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Çok sayıda Filistin destekçisi, sosyal medya üzerinden milletvekillerinin Filistin bayrağı renkleriyle görüldüğü anların fotoğraflarını paylaştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı