maç kadrosu ve teknik direktör tercihi:
Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Kauno Zalgiris karşısında sahaya sürdüğü 11’den dört değişiklik yaparak Trendyol Süper Lig 3. haftasında Çorum FK sınavına çıktı. Emirhan Topçu, Kassoum Quattara, İlhan Fakılı ve Kartal Yılmaz kadrodan çıkarken, yerine Emmanuel Agbadou, Rıdvan Yılmaz, Orkun Kökçü ve Leandro Trossard göreve başladı.
Beşiktaş’ın sahaya çıkan 11’i şöyle: Alexander Nübel, Amir Murillo, Tiago Djalo, Emmanuel Agbadou, Rıdvan Yılmaz, Salih Özcan, Vaclav Cerny, Junior Olaitan, Orkun Kökçü, Leandro Trossard, Dusan Vlahovic.
poku ve miretti ilk kez kadroda:
Hafta içinde takıma katılan ve lisans işlemleri tamamlanan yeni transferler Ernest Poku ve Fabio Miretti, Çorum FK müsabakasında ilk kez siyah-beyazlı forma giymeye hazır beklediler; her iki oyuncu da maç için yedek kulübesinde yer aldı.
Ayrıca bu sezon toplam 6 maçta görev alıp 94 dakika süre bulan Milot Rashica, Çorum FK maçının kadrosunda yer almadı.
rıdvan yılmaz’ın dalya heyecanı:
Sol bek Rıdvan Yılmaz, Çorum FK karşılaşmasıyla Beşiktaş formasıyla 100. resmi maçına çıktı. 25 yaşındaki oyuncu, siyah-beyazlı forma ile Süper Lig’de 79, Ziraat Türkiye Kupası’nda 11, Avrupa kupalarında 8 ve TFF Süper Kupa’da 1 maçta yer alarak bu karşılaşma öncesinde 99 müsabaka oynamış ve kariyerinde 4 gol kaydetmişti. Rıdvan, takımın ikinci döneminde yer alıyor; ilk olarak 2018-2019 sezonunda Şenol Güneş döneminde formasını giymeye başlamıştı.
kadın takımının eski oyuncuları onurlandırıldı:
Müsabaka öncesi Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın eski oyuncuları Didem Karagenç ile Başak Gündoğdu saha kenarında çerçeveletilmiş formaları takdim edilerek tebrik edildi. Futbolu bırakan Didem Karagenç, Beşiktaş Kadın Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilirken, Başak Gündoğdu ise Futbol Operasyon ve Dış İlişkiler Sorumlusu görevini üstlendi.
dolmabahçe’de zafer bayramı coşkusu:
Karşılaşmada seremoni öncesi kapalı tribünde dev bir Türk bayrağı açıldı; Yeni ve Eski Açık tribünlerindeki taraftarlar ellerindeki bayraklarla eşlik edip marşlar söyledi. Siyah-beyazlı futbolcular ise ısınmaya üzerinde Atatürk temalı tişörtlerle çıkarak töreni andılar.
"ALEXANDER NÜBEL, AMİR MURİLLO, TİAGO DJALO, EMMANUEL AGBADOU, RIDVAN YILMAZ, SALİH ÖZCAN, VACLAV CERNY, JUNİOR OLAİTAN, ORKUN KÖKÇÜ, LEANDRO TROSSARD VE DUSAN VLAHOVİC."