İsviçre, Lübnan'daki Çatışmalara Son Vermek İçin Diyalog Çağrısı Yaptı

İsviçre, Lübnan'daki artan çatışmalar için taraflara diyalog çağrısında bulunarak insani hukuka saygı gösterilmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 17:11
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 17:11

İsviçre, Lübnan'daki Çatışmalara Son Vermek İçin Diyalog Çağrısı Yaptı

İsviçre'den Lübnan İçin Diyalog Çağrısı

İsviçre, Lübnan'daki çatışmaların tırmanması nedeniyle taraflara diyalog çağrısı yaptı. İsviçre Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Güvenlik Durumuna Dikkat Çekildi

Açıklamada, Lübnan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle derin bir endişe duyulduğu vurgulandı. İsviçre Dışişleri, "Tüm tarafları derhal çatışmaları durdurmaya çağırıyoruz. İnsani hukuk ve uluslararası hukuka saygı gösterilmelidir. Diyalog ve gerilimin azaltılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Saldırıları ve Kaybın Büyüklüğü

İsrail, Hizbullah ile 8 Ekim 2023'te başlayan çatışmalar sırasında yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarının verilerine göre, saldırılarda 1273 kişi hayatını kaybetti; bu kayıpların 104'ü çocuk, 194'ü kadın. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'ta düzenlenen bir hava saldırısında alelacele yaşamını yitirdi.

İç Göç ve İnsani Durum

Saldırılar nedeniyle Lübnan içinde büyük bir göç dalgası yaşanıyor; yüz binlerce insan yerinden oldu. Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildirildi. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı olarak kara saldırılarına başladığını açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı