İŞKUR'un Aday Havuz Sistemi ile Önemli İstihdam Artışı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un Aday Havuz Sistemi aracılığıyla işverenler ile iş arayanları buluşturmanın önemine dikkat çekti.
Işıkhan, 23 Eylül'den itibaren sistem üzerinden toplam 34 bin 736 sorgulama yapıldığını ve bu süreçte işverenler tarafından 50 bine yakın iş arayan vatandaşa ulaşıldığını duyurdu.
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yenilikçi uygulamalarla iş gücü piyasasını daha verimli hale getirmeye ve istihdamımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
En Çok Aranan Meslekler
Işıkhan'ın yaptığı paylaşıma göre, Aday Havuz Sistemi'nde en çok aranan meslekler arasında makine mühendisi, büro memuru, ambar/depo görevlisi, sekreter, güvenlik görevlisi, muhasebeci ve kasiyer yer alıyor.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.