İsrail, ABD İstihbarat Sızıntısı Sonrası Saldırı Planlarını Gözden Geçirdi
Son günlerde yaşanan ABD'deki istihbarat sızıntısının ardından, İsrail'in İran’a yönelik saldırı hazırlıklarını ertelemek zorunda kaldığı iddia edildi. İngiliz The Times gazetesi, İsrail’deki müzakerelere dair bilgisi olan bir istihbarat kaynağına dayanarak bu durumu duyurdu.
Yapılan Açıklamalar ve Strateji Değişimi
İstihbarat kaynağı, "ABD belgelerinin sızması, bazı stratejilerin ve bileşenlerin değiştirilmesi gerektiği anlamına geliyordu. Bu nedenle saldırı gecikmek zorunda kaldı." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bir misilleme gerçekleştirilecek, fakat bu işlem beklenenden daha uzun sürecek," diye de ekledi.
Alternatif Plan ve Tatbikat İhtiyacı
Habere göre, İsrail alternatif bir saldırı planı geliştiriyor; ancak mevcut planların uygulanabilmesi için harp tatbikatına ihtiyaç duyuluyor.
İran'dan Misilleme
İran, 1 Ekim tarihinde İsrail’e bir füze saldırısı düzenlemişti. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık vereceğini açıkladı.
İstihbarat Belgeleri ve İçerikleri
Öte yandan, Middle East Spectator tarafından 18 Ekim'de paylaşılan ve ABD istihbaratına ait olduğu öne sürülen 15-16 Ekim tarihli belgeler büyük yankı uyandırdı. Bu belgelerde, İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran’a saldırı amaçlı gerçekleştirdiği operasyonlar, mühimmat ikmali ve diğer stratejileri detaylarıyla yer aldı.
Belgelere göre, İsrail ordusu İran'a karşı kullanılacak savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle tatbikatlar gerçekleştirmekteydi.