Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,26 0,12%
EURO
34,81 -0,26%
ALTIN
2.424,54 -0,32%

İşten çıkarma furyasına eBay de katıldı! Bin çalışan işten çıkarıldı!

eBay, bin kişiyi işten çıkararak işgücünün yaklaşık yüzde 9'unu azaltacağını açıkladı. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey...

Yayın Tarihi: 24.01.2024 18:00
Güncelleme Tarihi: 24.01.2024 18:00

İşten çıkarma furyasına eBay de katıldı! Bin çalışan işten çıkarıldı!

E-ticaret devi eBay’in CEO’su Jamie Iannone, salı günü çalışanlara gönderdiği bir notta, "daha çevik" olabilmek için son işten çıkarma turunu gerçekleştireceklerini söyledi. Iannone, şirketin internet sitesinde paylaşılan notta, harcamalarının ve personel sayısının işinin büyümesini gölgede bıraktığına işaret etti. Ayrıca, işe aldığı yüklenici sayısını da azaltacağını söyledi.

E-ticaret devi geçtiğimiz şubat ayında işgücünün yaklaşık yüzde 4'ünü oluşturan 500 işçiyi işten çıkarmıştı. Kasım ayında şirket, üçüncü çeyrek gelirini bir önceki yıla göre yüzde 5 artışla 2,5 milyar dolar olarak açıkladı.

ebay

TEKNOLOJİ DEVLERİ İŞTEN ÇIKARMALARA DEVAM EDİYOR

eBay Başkanı, notunda şunları söyledi: "Zorlu makroekonomik ortam gibi dış baskılarla karşı karşıya kalmamıza rağmen, kontrol ettiğimiz faktörlerle daha iyi olabileceğimizi biliyoruz. Stratejimiz doğrultusunda ilerleme kaydederken, genel personel sayımız ve giderlerimiz işimizin büyümesini geride bıraktı."

Iannone, kasım ayında kazanç sonrası yaptığı bir görüşmede yatırımcıları dördüncü çeyreğin başlarında "tüketici eğilimlerinin yumuşadığına" şahit oldukları konusunda uyardı ve "Tatillerde daha sessiz bir mevsimsel yükseliş" görebileceğini de sözlerine ekledi.

eBay'in son işten çıkarmaları, bu yıl teknoloji sektöründe yaşanan yeni bir toplu işten çıkarma dalgasının ortasında geldi.

Öte yandan Google, bu ay binden fazla çalışanını işten çıkarırken, Amazon da Prime Video ve MGM Studios'ta yüzlerce, yayın platformu Twitch'te de 500 kişiyi işten çıkardı.