İstanbul ve Kocaeli’de fuhuş operasyonu: 12 şüpheli yakalandı, 7 mağdur kadın kurtarıldı

İstanbul ve Kocaeli’de yürütülen 3 aylık takip sonucu düzenlenen operasyonda 12 şüpheli yakalandı; 5’i Türk, 2’si yabancı olmak üzere 7 mağdur kadın kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 13.01.2026 11:42
Güncelleme Tarihi: 13.01.2026 11:44

İstanbul ve Kocaeli’de fuhuş operasyonu: 12 şüpheli yakalandı, 7 mağdur kadın kurtarıldı

İstanbul ve Kocaeli’de fuhuş operasyonunda 12 şüpheli yakalandı, 7 mağdur kurtarıldı

İstanbul ve Kocaeli merkezli operasyonda, uzun süreli teknik ve fiziki takip sonucunda suça karıştığı değerlendirilen şüpheliler tespit edilerek adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarla yakalandı. Operasyonlarda zorla fuhuş yaptırıldığı değerlendirilen mağdur kadınlar da kurtarıldı.

Operasyonun seyri

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ile Teknik Takip ve İzleme Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 3 ay süren izleme çalışması sonrası, İstanbul’un Kartal, Pendik, Zeytinburnu, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe ve Bağcılar ilçeleri ile Kocaeli’nin Darıca ilçesinde toplam 18 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda suça karıştığı belirlenen 12 şüpheli yakalanırken, 5’i Türk, 2’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7 mağdur kadın kurtarıldı.

Ele geçirilen deliller

Adreslerde yapılan aramalarda suça ilişkin delil niteliğinde olduğu değerlendirilen materyaller ele geçirildi. Bunlar arasında 14 cep telefonu, 14 SIM kart, 1 dizüstü bilgisayar ve yaklaşık 14 bin lira nakit para bulundu.

Adli süreç ve mağdurların durumu

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 11’i mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kurtarılan yabancı uyruklu 2 mağdur kadın ise deport (sınır dışı) işlemleri için İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

Soruşturma kapsamında işlemler devam ediyor ve elde edilen deliller adli makamlarla paylaşıldı.

İSTANBUL VE KOCAELİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN FUHUŞ OPERASYONUNDA 12 ŞÜPHELİ YAKALANIRKEN, ZORLA FUHUŞ...

İSTANBUL VE KOCAELİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN FUHUŞ OPERASYONUNDA 12 ŞÜPHELİ YAKALANIRKEN, ZORLA FUHUŞ YAPTIRILDIĞI DEĞERLENDİRİLEN 7 MAĞDUR KADIN KURTARILDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.