Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0,07%
EURO
35,04 0,07%
ALTIN
2.501,34 0,14%

İstanbul Valisi 1 Mayıs için alınan tedbirleri denetledi!

İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs için alınan tedbirleri denetledi. Yapılan denetlemeler kapsamında alınan tedbirleri aktaran Vali Gül, Taksim Meydanı'na çelenk bırakılması için müracaat eden olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 30.04.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 15:57

İstanbul Valisi 1 Mayıs için alınan tedbirleri denetledi!

İstanbul’da kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beyoğlu, Beşiktaş ve Fatih’te alınan güvenlik önemlerine yönelik İstanbul Valisi Davut Gül alınan tedbirleri denetledi. Vali Gül ile birlikte Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çeşitli güvenlik önlemlerini inceledi. Denetim yapan Vali Gül, polis ve vatandaşlarla sohbet de etti. 

Taksim Meydanı’nda güvercinlere yem atan Vali Gül, basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 40 tane toplantı ve gösteri için yasal meydan olduğunu söyleyen Vali Gül, şimdiye kadar bununla ilgili bir müracaat olmadığını ifade etti. Yasa dışı gösteri çağrılarının olduğunu söyleyen Vali Gül, bununla ilgili olarak herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tedbirleri en üst seviyede tutacaklarını belirtti. Resmi bir başvuru olmaması nedeniyle gösterilere izin verilmesinin mümkün olmadığını da ekledi. 

Trafiğe kapalı noktaların belirlendiğini ve tedbirlerin alındığını ifade eden Gül, Taksim başta olmak üzere 40 alan dışında hiçbir yerde yasa dışı gösteriye izin verilmeyeceğini belirtti. Konfederasyonlarla görüştüklerini ve yasal bir talep ve iznin olmadığını belirten Vali Gül, Taksim çağrılarına yönelik açıklama yaptı. 

Taksim’e herkes adına çelenk koymak isteyenlere emniyet teşkilatının rehberlik edeceğini belirten Vali Gül, kısıtlı sayıda kişinin karanfil bırakması için rehberlik edeceklerini de kaydetti. Karanfil koyma ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin şu anda müracaatı olmadığını ve İl Başkanı’nı arayarak kendisine durumu hatırlattığını belirten Gül, müracaat etmeleri durumunda katılım gösterebileceklerini kaydetti.