İstanbul'un uçak bakım üssü büyüyor: Atatürk Havalimanı'na yedinci hangar

THY Teknik, Atatürk Havalimanı’ndeki eski tesisi yenileyip 29 bin 400 m kapalı alana sahip yedinci hangarını açtı; İstanbul’daki bakım kapasitesi 57 uçağa yükseldi.

Yayın Tarihi: 22.08.2026 12:31
Güncelleme Tarihi: 22.08.2026 12:31

İstanbul'un uçak bakım üssü büyüyor: Atatürk Havalimanı'na yedinci hangar

Yeni hangar hizmete alındı:

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Atatürk Havalimanı'nda İstanbul'daki bakım kapasitesini artıracak yedinci hangarını hizmete açtı. Bu adımla birlikte şirketin İstanbul'daki bakım kapasitesi 57 uçağa ulaştı.

Tesisin yenilenmesi ve teknik kapasite:

1996 yılında dönemin teknolojisiyle inşa edilen ve bir süredir âtıl durumda bulunan tesis, Türk Hava Yolları Teknik A. Ş.'nin büyüme hedefleri doğrultusunda günümüzün kalite standartlarına uygun şekilde yenilendi ve son teknoloji ekipmanlarla donatıldı. Toplam 29 bin 400 m kapalı alana sahip bu hangarda aynı anda 2 dar gövde ve 1 geniş gövde uçağa bakım hizmeti sunulabilecek.

Eğitim ve hizmet çeşitliliği:

Hangarın büyük bir kısmını kaplayacak eğitim binası, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'nin uluslararası ölçekte öncü bir eğitim merkezi olma hedefini destekleyecek. Bu altyapı, sınıf ortamında verilen teorik eğitimlerin sahadaki uygulamalarla buluşmasına katkı sağlayacak ve geleceğin teknisyenleri için uygulamalı eğitim imkanı sunacak.

Yeni yatırımla birlikte Türk Hava Yolları'nın büyüyen filosuna sunulan bakım desteğinin güçlendirileceği, uluslararası müşterilere daha yüksek kapasiteli hizmet sunulacağı belirtildi. Ayrıca İstanbul'daki toplam kapalı tesis alanının 850 bin m’nin üzerine çıkacağı ve şirketin dünyada tek şehirde en yüksek kapasiteye sahip uçak bakım merkezi konumunu pekiştireceği ifade edildi.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mikail Akbulut açılışa ilişkin şunları söyledi: "Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. olarak İstanbul’daki bakım kapasitemizi güçlendirecek bir yatırımı daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Genişletmeye devam ettiğimiz küresel müşteri ağımızı ve ana markamızın hızla büyüyen filosunu uçak bakım kapasitemizi artıran yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz. Milli miraslarımızdan biri olan bu tesisi yeniden Türk havacılığına kazandırmış olmak bizim için büyük gurur kaynağı. Yeni hangarımızda yalnızca uçak bakım değil, aynı zamanda geleceğin teknisyenleri için eğitim hizmetleri de sağlayacağız. Bu yeni yatırımın ülkemiz havacılığına hayırlı olmasını temenni ediyor, projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK A. Ş., ATATÜRK HAVALİMANI’NDA İSTANBUL’DAKİ BAKIM KAPASİTESİNİ ARTIRACAK...

TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK A. Ş., ATATÜRK HAVALİMANI’NDA İSTANBUL’DAKİ BAKIM KAPASİTESİNİ ARTIRACAK YEDİNCİ HANGARINI HİZMETE AÇTI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.