DOLAR
42,7 0%
EURO
50,2 -0,08%
ALTIN
5.958,33 -1,03%
BITCOIN
3.827.559,77 -1,1%

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, TCMB'nin Faiz İndirimini Değerlendirdi

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, TCMB'nin faiz indirimlerini KOBİ'lerin finansman maliyetlerini düşürmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 06.03.2025 17:44
Güncelleme Tarihi: 06.03.2025 17:44

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, TCMB'nin Faiz İndirimini Değerlendirdi

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini %42,5'e indirmesini değerlendirdi. Yapılan açıklamaya göre, şubat ayında gerçekleşen enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması, Merkez Bankası'na indirim yönünde alan açtı.

Kopuz, TCMB'nin faiz indirme eğiliminin sürdüğünü belirterek, "Şubat ayı enflasyonunun beklenenin altında gelmesiyle birlikte Merkez Bankası'na indirim yönünde bir alan açılmıştı ve 250 baz puanlık ölçülü bir indirim yapılmıştır. Böylelikle, gösterge faiz ile %39 olarak açıklanan şubat ayı tüketici enflasyonu arasındaki makas daralmıştır," dedi.

Bu indirimle birlikte, enflasyondaki yavaşlama eğilimi ve istihdam görünümü bozulmadığı takdirde parasal genişlemenin ihtiyatlı bir şekilde devam edebileceğine dikkat çeken Kopuz, şöyle devam etti: "Enflasyondaki hedef seviyelere ulaşana kadar mali disiplin ve yapısal reform adımlarının da bu sürece eşlik etmesi gerekecek. Ayrıca, küresel güç dengelerinin değişkenliği ve jeopolitik belirsizliklerin etkilerini dikkatle izlememiz önem arz ediyor."

Kopuz, yatırım ortamının iyileştirilmesinin yanı sıra, KOBİ'lerin büyümesi ve ihracat potansiyelinin artırılması için faiz indirimlerinin etkili bir şekilde ticari kredilere yansıtılmasını bekledi. KOBİ'lerin finansman maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Kopuz, "Faiz indirimleri, kısa vadede piyasadaki likiditenin artmasına yol açacaktır. Bu durum, KOBİ'lerimiz için sağlıklı bir iktisadi döngü oluşturacaktır," ifadelerini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı