operasyon özeti:
Tokat’ın Erbaa ilçesinde Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu İstanbul kaynaklı olduğu belirlenen uyuşturucu sevkiyatı engellendi. Yapılan aramalarda ele geçirilen maddeler ve deliller, soruşturmanın ana hatlarını oluşturdu.
operasyonun ilerleyişi:
Jandarma ekipleri, İstanbul’dan Erbaa ilçesine uyuşturucu madde getirileceği bilgisini aldıktan sonra teknik ve fiziki takip başlattı. Adli makamdan alınan arama kararı doğrultusunda E.A. ve E.S. isimli şahısların araç ve ikametlerinde arama yapıldı. Aramalar, ekiplerin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirildi.
ele geçirilenler:
Aramalarda 1 kilo 780 gram skunk, 2 fişek hâlinde sarılı skunk, 2 hassas terazi, 1 vakum makinesi, 3 paket sigara sarma kâğıdı ile çeşitli miktarlarda vakum poşeti ve kilitli poşet ele geçirildi. Bulunan malzemeler, soruşturmayı destekleyen deliller olarak kayda alındı.
şüphelilerin durumu:
Gözaltına alınan E.A. ve E.S., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi; soruşturma ve yargılama süreci devam ediyor.
ELE GEÇİRİLENLER