AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den Ciddi Açıklamalar
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdar Vaniköy'de gerçekleştirilen izinsiz inşaatla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İzinsiz İnşaatın Sorumluluğu İBB'de
Vaniköy'deki kaçak yapılaşmanın denetiminden sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimini eleştiren Kabaktepe, "Bu kaçak yapılaşmaya kimlerin göz yumduğu ve kimlerin bu talanın arkasında olduğu sorularının yanıtları, İBB Başkanının sorumluluğundadır," dedi.
Kabaktepe, orman arazisinin korunması gerektiğini vurgularken, "Vaniköy'deki orman arazisinin yağmalanmasına göz yummak, sadece çevreye değil, aynı zamanda İstanbul halkına da ihanet etmek demektir," ifadelerini kullandı.
Vaniköy Ormanı'nın Önemi
Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Vaniköy'deki yeşil alanların kentin nefes borusu olduğunu belirten Kabaktepe, bu eşsiz doğa parçasının kaçak yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Kabaktepe, "İBB yönetiminin bu duruma müdahale etmemesinin sebeplerini kamuoyuna açıklaması gerekmektedir," diyerek eleştirilerini artırdı. Olası bir ihmalkarlığın, Boğaziçi'nin nadide yeşil alanlarının yok olmasına neden olabileceğinin altını çizdi.
İBB yetkililerine çağrıda bulunan Kabaktepe, "Bu kaçak yapılaşmaya neden sessiz kaldıklarını, kimlerin menfaatine hizmet ettiklerini açıklaması gerekiyor. Aksi halde, yaşananların sorumluluğu İBB yönetiminin omuzlarında olacaktır," şeklinde konuştu.
Kabaktepe, paylaşımında Vaniköy'deki inşaatın fotoğraflarını da kamuoyuyla paylaştı.