İstanbul Eyüpsultan'da Almanya'dan emekli kadın, kendilerini polis diye tanıtan dolandırıcılara altınlarını verdi
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Almanya’dan emekli 79 yaşındaki S.G., kendilerini polis olarak tanıtan şahısların yönlendirmesiyle yüklü miktarda ziynet eşyasını ve dövizini dolandırıcılara teslim etti.
Edinilen bilgiye göre olayın başlangıcı 17 Haziran olarak kaydedildi. S.G., dolandırıcıların yönlendirmesiyle 18 Haziran tarihinde bankada bulunan altın ve dövizini çekti. Ertesi gün, 19 Haziran günü evine gelen şüpheli şahsa; 38 burma bilezik, 12 altın zincir, 5 tam altın, 15 çeyrek altın, 8 altın bilezik, 10 sarı lira ve 30 bin euroyu elden teslim etti.
S.G., durumu yakınlarına anlattıktan sonra dolandırıldığını fark ederek emniyete gidip şikayetçi oldu. Yapılan soruşturmada kimlikleri tespit edilen 3 şüpheli için operasyon düzenlendi.
Operasyon ve gözaltı
Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin ortak çalışması sonucu, şüpheliler 20 Haziran tarihinde Esenyurt, Esenler ve Beşiktaş’ta yapılan operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlandıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin herhangi bir suç kaydının olmadığı öğrenilirken, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Güvenlik kamerası görüntüleri
Olay anına ilişkin görüntüler çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde şüphelilerden birinin S.G.’nin evine girdiği, ziynet eşyalarını elden aldığı, binadan çıkış yaptığı ve ele geçen altınları bir kuyumcuda bozdurduğu anlar yer alıyor.
Almanya'dan emekli yaşlı kadın yüklü miktardaki altınını dolandırıcıya böyle teslim etti