İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Beşiktaş’taki kavgada pala taşıyan şüpheli ayağından vurularak yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş Vapur İskelesi önündeki kavgada pala taşıyan şüphelinin polisin kontrollü ateşiyle sol ayak bileğinden vurularak yakalandığını ve soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 08.05.2026 23:40
Güncelleme Tarihi: 08.05.2026 23:44

İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Beşiktaş’taki kavgada pala taşıyan şüpheli ayağından vurularak yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Beşiktaş’taki kavga hakkında açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Beşiktaş Meydanı Vapur İskelesi önünde meydana gelen kavgaya ilişkin yürütülen çalışmalara dair resmi bir açıklama yayımladı. Olayda bir şahsın pala ile diğerini kovaladığı, polis müdahalesi sonucu şüphelinin sol ayak bileğinden vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Olayın seyri ve taraflar

Açıklamaya göre, daha önce aralarında husumet bulunan F.D. (23) ile G.U. (32) isimli şahıslar iskele önünde karşılaşmış, başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüştür. Kavga sırasında F.D. isimli şüphelinin, pala olarak tabir edilen kesici aletle diğer şahsı kovaladığı tespit edilmiştir.

Polis müdahalesi ve sonuçları

Bölgede görev yapan polis ekipleri taraflara müdahale etmiş, şüphelinin görevli polis memurlarına da saldırmaya çalışması üzerine şahsın etkisiz hale getirilmesi amacıyla kontrollü şekilde ateş açıldığı ifade edilmiştir. Açıklamada, şüphelinin sol ayak bileğinden vurularak etkisiz hale getirildiği ve yakalandığı belirtilmiştir.

Müdahale sırasında seken çekirdekler nedeniyle olay yerinden geçmekte olan üç vatandaşın hafif şekilde yaralandığı, bu kişilerin hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı bildirildi.

Soruşturma ve sonraki adımlar

Açıklamada ayrıca, yakalanan ve tedavi amaçlı hastaneye kaldırılan şüpheli hakkında, taburcu edilmesinin ardından gerekli tahkikat işlemlerinin başlatılacağı kaydedildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, açıklamada belirtilen suçlamalar arasında "Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması", "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" ve "Kasten Yaralama" bulunduğu vurgulanmıştır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Beşiktaş’taki kavgayla ilgili açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Beşiktaş’taki kavgayla ilgili açıklama

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.