İstanbul'da yaşayan çok sayıda Suriyeli, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesini Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda kutladı. Sevinç gösterileri ile dolu bu etkinlikte, katılımcılar Türk halkına olan minnettarlıklarını dile getirdi.
Fatih Camisi'nin avlusunda toplanan Suriyeliler, ikindi namazının ardından peyderpey kutlamaların yapıldığı Saraçhane Parkı'na hareket etti. Etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayrağı ve Özgür Suriye Ordusu'na ait bayraklar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı. Gruptakiler, tekbir getirerek sevinçlerini paylaştı.
Kutlamalar nedeniyle park ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 10 yıldır İstanbul'da yaşayan Reyam Aswad, memleketi Suriye'ye dönmek için sabırsızlandığını ifade etti. Aswad, Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını belirterek, Türk halkına teşekkür etti.
24 yaşındaki Yasin Bakri, hayatının önemli bir kısmını Türkiye'de geçirdiğini ve Türk halkına olan minnettar olduğunu dile getirdi. Bakri, "Bir süre sonra artık memleketimize döneceğiz. Burada güzel günler geçirdik. Türk halkına teşekkür ederiz. Günü gelince biz de Türkleri memleketimizde ağırlamak isteriz," dedi.
Türkiye'ye 2014 yılında gelen Anfal Yaktı, iki çocuğunun burada doğduğunu belirterek sürecini anlattı. Gözyaşlarını tutamayan Yaktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına kucak açtıkları için teşekkür etti. "Türkiye'yi çok sevdik. Burada zorluk çekmedik. Kendi evimiz gibi davrandık. Zaten Türk halkını hiçbir zaman kendimizden ayırt etmedik," diye konuştu.
Fuad Barake ise bir an önce ülkesine dönmek için sabırsızlandığını ifade ederek Türkiye'yi özleyeceklerini ve burada yapılan iyilikleri unutmayacaklarını dile getirdi.
İstanbul'da yaşayan çok sayıda Suriyeli, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesini Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda kutladı, sevinç gösterileri yaptı.
İstanbul'da yaşayan çok sayıda Suriyeli, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesini Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda kutladı, sevinç gösterileri yaptı.