İstanbul'da Genç Kız Cinayeti
İstanbul'un Fatih ilçesinde meydana gelen trajik olayda, 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner, saldırgan Semih Çelik tarafından öldürüldü. Saldırgan, saldırının ardından Edirnekapı'da bulunan surlardan atlayarak intihar etti.
Dijital İzlerin Peşinde
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, cinayetin ardındaki detayları aydınlatmak için Semih Çelik'in dijital materyallerini inceleme altına aldı. Olayla ilgili olarak Halil ve Uzuner'in telefonları ile saldırganın evinde bulunan bilgisayarın bulunan bilgilere ulaşılması bekleniyor.
Sosyal Medya Paylaşımları ve Yanıltıcı Bilgiler
Olayın yaşandığı alanın çevresinde, boya spreyi ile yazılmış mesajların daha önceden yapıldığı tespit edildi. Ayrıca, sosyal medyada paylaşım yapan bazı kullanıcılar, olay anında surlarda başka bir kişinin daha bulunduğuna ilişkin yanlış bilgilere yer verdi. Olay anındaki görüntülerdeki bu kişi, olaya müdahale etmeye çalışan bir polis memuru olarak belirlendi.
Bu üzücü olayın arka planını aydınlatmak için yürütülen araştırmalar devam ederken, genç kızların hayatlarının kaybedilmesi toplumda derin bir üzüntü yaratmıştır.