DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.849.759,9 0,11%

İstanbul'da Suç Örgütüne Yönelik Operasyon: 89 Şüpheli Yakalandı

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, elebaşı İ.A.'nın liderliğindeki suç örgütü kapsamında 89 şüpheli yakalandı.

Yayın Tarihi: 14.07.2025 14:24
Güncelleme Tarihi: 14.07.2025 14:24

İstanbul'da Suç Örgütüne Yönelik Operasyon: 89 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını kırmızı bültenle aranan İ.A.'nın liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda 89 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların nedenlerini belirterek, "Motosiklet ve çalıntı araç kullanılarak, kasten öldürme, kasten yaralama, nitelikli yağma, resmi belgede sahtecilik, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, tehdit ve motosiklet hırsızlığı" gibi toplamda 116 ayrı eyleme karıştığı tespit edilen bu suç örgütüne yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlendiğini ifade etti.

Yerlikaya, suç örgütlerine silah temin eden ve silah ticareti gerçekleştiren 3 atölye ile 250 ayrı adreste arama yapıldığını duyurdu. Ayrıca, yapılan operasyonlar sonucunda 214 ruhsatsız tabanca, 3 uzun namlulu tüfek, militer kalem tabanca, 5 çelik yelek, 2 çalıntı motosiklet ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Son olarak, örgütün propaganda ve eleman temini amacıyla kullandığı değerlendirilen 40 ayrı sosyal medya hesabına da erişim engeli getirildiği vurgulandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı