İstanbul'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri tarafından, İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Mohammed ed-Dayf'ın vefatı nedeniyle gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından Fatih Camisi önünde bir araya gelen katılımcılar, Filistin'e destek veren dövizler taşıdı ve çeşitli sloganlar attı.
Cenaze namazına sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. AGD İstanbul Üniversiteler Komisyonu Teşkilat Başkanı Umut Şahin, namaz sonrası yaptığı açıklamada, "İsrail ve işbirlikçilerinin karşısında, Filistin direnişinin yanında olduğumuzu belirtmek için toplandık," dedi.
Şahin, Aksa Tufanı operasyonunun İsrail'in planlarını yerle bir ettiğini vurgulayarak, "Yenilemez, yıkılamaz denilen ne varsa hepsi hiçliğe esir olmuştur. Gazze'yi insansızlaştırarak Kassam Tugayları’nı bitirmeyi hedefleyen İsrail, bugüne kadar hiç olmadığı kadar ağır yenilgi kabul etmek zorunda kalmıştır," şeklinde konuştu.
Aksanın mücadelesinin ilk adımı olduğuna dikkat çeken Şahin, "Yarın daha güçlü bir tufan kopacak ve dengeleri değiştirecektir. Aksa Tufanı ile birlikte Gazze'deki dengelerin değişmeyeceğini anlayan İsrail, takas anlaşması ile bu gücü tüm dünyaya ilan etmek zorunda kalmıştır," ifadelerini kullandı.
Şahin ayrıca, "Bizim mücadelemiz, şehitlerin kanıyla filizlenen bir mücadeledir. Direnişimiz, şehitlerin açmış olduğu yollarla zafere ulaşacak bir direniştir. Komutanlarımızın şehadeti, direnişi sekteye uğratmayacaktır," diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, hayatını kaybeden İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf için Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, hayatını kaybeden İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf için Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.