İstanbul'da lodos etkili oldu
Marmara Bölgesi, sabah saatlerinden itibaren lodosun etkisi altına girdi. İstanbul genelinde yapılan uyarıların ardından rüzgâr, özellikle kıyı kesimlerinde belirgin etkiler gösterdi.
Gözlemler
Rüzgârın etkisiyle Büyükçekmece ve Silivri sahilinde zaman zaman yüksek dalgalar oluştu. Kıyılarda dalga yüksekliğinin arttığı, sahil hattında dalgaların kıyıya vurduğu gözlemlendi.
Görüntüler ve etkiler
Sahilde dalgaların metrelerce yükseldiği anlar kameraya yansıdı. Kaydedilen görüntüler, lodosun kıyı dinamikleri üzerindeki etkisini görsel olarak ortaya koydu ve yapılan uyarıların yerinde olduğunu gösterdi.
Bu gelişme, kıyı bölgelerinde yaşayanlar ve sahil hattını kullananlar için uyarı niteliği taşıyor; yaşanan gözlemler, lodos dönemlerinde kıyı koşullarının hızla değişebileceğine işaret ediyor.
İSTANBUL'DA YAPILAN UYARILARIN ARDINDAN LODOS ETKİLİ OLDU. BÜYÜKÇEKMECE SAHİLİNDE DEV DALGALAR KIYIYA VURDU