İstanbul’da lodos: Bayrampaşa’da ağaç devrildi, Zeytinburnu’nda saksı düştü
Görüntüler, meteorolojik uyarıların ardından kentte etkili olan şiddetli rüzgârın neden olduğu tehlikeleri gösteriyor
İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgâr, kent merkezinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bayrampaşa ilçesinde yol kenarında bulunan bir ağaç rüzgârın şiddetine dayanamayarak devrildi. Olay yol güvenliğini tehlikeye soktu ve bölgedeki trafiği etkiledi.
Zeytinburnu’nda ise bir binanın balkonundaki saksı rüzgârın etkisiyle yere düştü. Saksının düşüşünden kısa süre önce oradan geçen bir vatandaşın yaralanmaktan son anda kurtulduğu belirtiliyor. O anlar kameraya yansıdı ve olayın şiddetini gözler önüne serdi.
Meteorolojinin uyarılarının ardından başlayan şiddetli rüzgâr kent genelinde kıyı kesimlerinde dalga etkisini artırdı ve bazı bölgelerde ağaç devrilmeleri gözlendi. Bu tür olaylar, beklenen olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınmasının önemini bir kez daha vurguluyor.
Görüntülerde görülen olaylar, dışarıda bulunan kişilerin ve açıkta duran eşyaların risk altında olduğunu gösteriyor. Vatandaşların meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri, dışarıda gereksiz bulunmaktan kaçınmaları ve balkon, bahçe gibi alanlardaki gevşek nesneleri sabitlemeleri önerilir.
Olay anlarına ait görüntüler medyaya yansıdı; yetkililerce yapılan müdahaleler ve daha fazla bilgiyle ilgili resmi açıklamalar bekleniyor.
Zeytinburnu'nda yoldan geçen vatandaş düşen saksıdan saniyelerle böyle kurtuldu