İstanbul'da kaybolan peyzaj mimarı Ece Gürel için başlatılan arama çalışmaları Belgrad Ormanları'nda devam ediyor. Gürel, 2 Mart Pazar günü Kağıthane Gültepe Mahallesi'ndeki evinden, ormana gitmek üzere ayrılmıştı. Yakınlarının kayıp ihbarında bulunmasının ardından, arama çalışmaları hemen başlatıldı.
Toplumda büyük bir endişe yaratan durum sonrası polis, AFAD, UMKE, AKUT ve çok sayıda ilçe belediyesine ait arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra, İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (İSAK) dalgıçları da Valide Sultan Bendi'nde çalışmalara katıldı. Ekipler, ormanın iç kısmında bazı kişisel eşyaları tespit etti.
Bulunan eşyalar arasında bir cep telefonu, mont ve çanta yer alıyor. Bu eşyaların Gürel'e ait olduğu düşünülüyor ve incelemeye alınmak üzere emniyete götürüldü. Arama çalışmalarının başarıyla ilerlemesi adına ekipler, daha geniş bir alanda araştırmalarını sürdürüyor.
Gürel'in akrabası Yusuf Çeçtepe, çalışmaları takip ederek AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Çeçtepe, Gürel'in kaybolduğundan beri profesyonel ekiplerin bölgede sürekli arama yaptığını belirtti. Ancak, vardiya değişimi nedeniyle çalışmalara bir süre ara verildiğini, şu ana kadar net bir gelişme kaydedilemediğini ifade etti.
Arama çalışmaları sırasında güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, Gürel'in evinden çıktıktan sonraki anları ortaya koyuyor. Görüntülerde, Gürel'in kolunda çantasıyla dışarı çıktığı görülüyor.
Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının sürdüğünü ve belediyenin iki arama kurtarma köpeğiyle destek sağladığını söyledi. Aksu, "Şu anda kendisinin sağ olduğunu düşünüyoruz. Bugün bulduğumuz bazı materyaller onu gösteriyor. Arama devam ediyor ve çok ümitliyiz" dedi ve umut dolu açıklamalarla dikkat çekti.
Ece Gürel'in ailesi ve yakınları, arama çalışmalarını büyük bir dikkatle takip ediyor.