Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İstanbul’da Kar Yağışı Uyarısı: Hafta Sonu İstanbul'da Nereye Ne Kadar Kar Yağacak?

İstanbul’da hafta sonu kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, İstanbul’da Cuma akşamı ve Cumartesi günü yerel etkili kar sağanaklarının görülebileceğini duyurdu. Ökten, kar yağışının hangi yakada daha fazla olacağını da açıkladı. İşte İstanbul’da hafta sonu kar yağışı hakkında tüm detaylar…

Yayın Tarihi: 12.01.2024 13:36
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 13:36

İstanbul’da Kar Yağışı Uyarısı: Hafta Sonu İstanbul'da Nereye Ne Kadar Kar Yağacak?

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, İstanbul’da hafta sonu kar yağışı beklendiğini duyurdu. Ökten, Cuma akşamı ve Cumartesi günü İstanbul’da yerel etkili kar sağanaklarının görülebileceğini, Cuma akşamı Anadolu yakasının, Cumartesi ise Avrupa yakasının daha şanslı olduğunu söyledi. İstanbullular, hafta sonu kar yağışına hazırlıklı olmalı.

CUMA AKŞAMI ANADOLU YAKASI DAHA ŞANSLI

Ökten, yaptığı paylaşımda, Cuma akşamı İstanbul’da kar yağışının başlayacağını belirtti. Ökten, kar yağışının Anadolu yakasında daha fazla olacağını, Avrupa yakasında ise daha az etkili olacağını söyledi. Ökten, Anadolu yakasında ve Avrupa yakasında kar sağanakları tahmin etti.

CUMARTESİ GÜNÜ AVRUPA YAKASI DAHA ŞANSLI

Ökten, Cumartesi günü ise kar yağışının Avrupa yakasında daha fazla olacağını, Anadolu yakasında ise daha az etkili olacağını duyurdu. Ökten, Avrupa yakasında kar kalınlığının yer yer 10-15 cm arasında olabileceğini, Anadolu yakasında ise 3-5 cm arasında olabileceğini tahmin etti. Ökten, Cumartesi günü kar yağışının öğleden sonra etkisini kaybedeceğini vurguladı.

hava-durumu

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul’da kar yağışı, Cuma akşamı başlayacak ve Cumartesi günü öğleden sonra sona erecek. Pazar günü ise hava durumu açılacak ve sıcaklık artacak. İstanbul’da kar yağışının ne zaman biteceğini öğrenmek için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesini veya mobil uygulamasını takip edebilirsiniz.