Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İstanbul’da Kar Bekleyenleri Hayal Kırıklığına Uğratan Tahmin! Bu Hafta Havalar Nasıl Olacak?

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, İstanbul’da kar olasılığının ortadan kalkmaya başladığını ve sıcaklığın kar sınırına düşmediğini belirtti. Şen, önümüzdeki günlerde hava durumuyla ilgili de bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 16:14
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 16:14

İstanbul’da Kar Bekleyenleri Hayal Kırıklığına Uğratan Tahmin! Bu Hafta Havalar Nasıl Olacak?

Meteoroloji Uzmanından, İstanbul, Balıkesir, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat'ta Yaşayanları Uyarı

İstanbul’da kar yağışı bekleyenler, Meteoroloji uzmanı Orhan Şen’in paylaşım platformu X’teki paylaşımıyla hayal kırıklığına uğradı. Şen, İstanbul’da kar olasılığının ortadan kalkmaya başladığını ve sıcaklığın “ısı adası” etkisinden dolayı kar sınırına düşmediğini söyledi.

İSTANBUL’DA KAR YOK

hava-durumu

İstanbul’da kar yağışı bekleyenler, Meteoroloji uzmanı Orhan Şen’in paylaşım platformu X’teki paylaşımıyla hayal kırıklığına uğradı. Şen, İstanbul’da kar olasılığının ortadan kalkmaya başladığını ve sıcaklığın “ısı adası” etkisinden dolayı kar sınırına düşmediğini söyledi. Şen, “İstanbul’da kar olasılığı ortadan kalkmaya başladı. Zaten düşük olasılıkta devam ediyordu. Sıcaklık ‘ısı adası’ etkisinden dolayı kar sınırına düşmüyor. Bundan sonra gelecek olan (12-13 Ocak) soğuk havaya bakacağız” dedi.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Şen, paylaşımında önümüzdeki günlerde hava durumuyla ilgili de bilgi verdi. Şen, şu ifadeleri kullandı: “9-10 Ocak’ta kıyılar yağmur, buna İstanbul da dahil, iç kesimler kar. Bugün ülkede güneyli rüzgarlar hakim. Marmara, Ege, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer fırtına hızında esecek. Rüzgar gece yarısından sonra Marmara’da kuzeye dönecek ve İstanbul’da fırtınaya dönecek. Rüzgarın kuzeye dönmesiyle sıcaklıklar 6-7 derece azalacak. Bugün sıcaklıklar ortalamanın üzerinde. Yağmur, kıyı Ege, Balıkesir, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde kuvvetli. İstanbul’da öğleden sonra yağmurlu. Yarın kuzey bölgeler, kar yağışı, kıyılarda yağmur. İstanbul yarın yağmurlu, Trakya tarafının yüksekleri kar yağışlı. Yarın gelecek soğuk havada İstanbul kar yağışı almayacak görünüyor. Hafta sonu gelecek soğuk havada daha şanslı görünüyor. Cuma akşamı ve cumartesiye İstanbul’da kar için takip edelim.”

hava-durumu