Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İstanbul’da Kafes Operasyonu: Almanya’nın kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu baronu yakalandı

Emniyet güçlerinin zehir tacirlerine yönelik operasyonları aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya’nın kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu baronu Eric Schroeder’in İstanbul’da düzenlenen Kafes-25 operasyonuyla yakalandığını duyurdu. Schroeder, Hamburg’da uyuşturucu ticaretinin lideri olarak biliniyor.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 09:45
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 09:45

İstanbul’da Kafes Operasyonu: Almanya’nın kırmızı bültenle  aradığı uyuşturucu baronu yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya’nın kırmızı bültenle aradığı ve Hamburg’da uyuşturucu ticaretinin patronu olan Eric Schroeder’in İstanbul’da düzenlenen Kafes-25 operasyonuyla yakalandığını açıkladı.

HALKIN HUZURUNU KAÇIRANLARA NEFES ALDIRMAYACAĞIZ

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, uluslararası organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını, “hepsini tek tek kafesin içine koyacaklarını” vurguladı.

Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı operasyonunu övdü ve şunları söyledi:

SCHROEDER’İN SUÇ DOSYASI KABARIK

“Kafes-25 operasyonuyla yakalanan Eric Schroeder, Almanya’nın en büyük uyuşturucu baronlarından biri. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve uyuşturucu ticareti yapma suçlarından kırmızı bültenle aranıyordu. Alman makamları, Schroeder’in 24 ayrı olayda 784 kilogram esrar ve 154 kilogram kokain satışı yaptığını, Hells Angels adlı silahlı suç örgütüyle işbirliği yaparak 1,1 ton kokain taşıyan bir konteyneri soymaya kalkıştığını, Joseph Johannes Leijdekkers adlı bir başka uyuşturucu tacirinin Avrupa’daki para işlerini yürüttüğünü ve parasını akladığını belirledi.”

Yerlikaya, operasyon sırasında Schroeder’in üzerinden ve kaldığı yerden çok sayıda delil ve malzeme ele geçirildiğini de açıkladı.

operasyon

Bakan Yerlikaya, “Schroeder’in yanında 41 bin 850 avro ve 38 bin Türk lirası, 4 Rolex marka kol saati, 5 cep telefonu ve 3 sim kart, farklı isimlerde pasaport ve kimlik kartları bulundu. Bu suç makinesinin lüks yaşamı sona erdi.” dedi.