İstanbul'da Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe'de lüks ev soygunları: 6 şüpheli tutuklandı

Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe'de lüks konutlardan milyonlarca liralık vurgun yapan 6 şüpheli, düzenlenen operasyonda yakalanıp tutuklandı.

Yayın Tarihi: 26.05.2026 17:00
Güncelleme Tarihi: 26.05.2026 17:13

İstanbul'da Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe'de lüks ev soygunları: 6 şüpheli tutuklandı

İstanbul'da Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe'de lüks ev soygunları: 6 şüpheli tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe ilçelerinde gerçekleştirilen lüks konut soygunlarına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli yakalandı ve tutuklandı.

Olayların seyri ve çalınan eşyalar

İncelemeye konu olaylardan ilki, 13 Mayıs tarihinde Kadıköy'de meydana geldi; ikamete giren şüpheliler tarafından çelik kasa patlatılarak içerisinde bulunan 6 bin 100 dolar, 1.440 sterlin ve muhtelif ziynet eşyası çalındı. Ev sahibinin başvurusu üzerine yapılan tespitte toplam zararın yaklaşık 4 milyon TL olduğu kaydedildi.

Devamında 19 Mayıs'ta Ataşehir'deki bir ikametden 500 bin TL değerinde ziynet eşyası çalındı. Ardından 21 Mayıs'ta Maltepe'de bir evden pırlanta yüzük, çeyrek altın ve lüks marka bir erkek saati çalındı.

Operasyon, tespit ve adli süreç

Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, olaylarla ilgili güvenlik kameralarını ve saha çalışmalarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda şebeke üyesi 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar hakkında yapılan GBT sorgulamasında çok sayıda suç kaydı belirlenirken, şüpheliler adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Şüphelilerin kimlikleri ve kayıtları

Tespit edilen şüpheliler ve GBT kayıtları şu şekilde kaydedildi: E.G. (32) 125 adet suç kaydı, S.Y. (24) 67 adet suç kaydı, E.K. (25) 40 adet suç kaydı, A.K. (26) 26 adet suç kaydı, E.I. (27) 7 adet suç kaydı ve S.P. (18 - Suça Sürüklenen Çocuk) 2 adet suç kaydı.

Değerlendirme

Olayların tarih ve mağduriyet profiline bakıldığında, şüphelilerin hedefledikleri konutlarda yüksek değerli ziynet eşyası ve kasa içeriğine odaklandığı, olayların birden fazla ilçede ve kısa zaman aralığında gerçekleştiği görülüyor. Polis ekiplerinin güvenlik kamerası incelemeleri ve saha çalışmaları ile şüphelileri tespit etmesi, kamera kayıtlarının ve hızlı ihbar mekanizmalarının soruşturmadaki belirleyici rolünü gösteriyor.

Ayrıca, GBT kayıtlarındaki yüksek suç sayıları, yakalanan şahısların daha önce de benzer suçlara karışmış olabileceğine işaret ediyor; bu durum, yineleyici suç davranışı ve organize hareket etme potansiyeline ilişkin değerlendirmelerin önemini ortaya koyuyor.

Bu süreç, konut güvenliğinin artırılması, değerli eşyaların korunmasına yönelik önlemlerin gözden geçirilmesi ve yerel emniyet birimlerinin takip kapasitesinin güçlendirilmesinin önemini vurguluyor.

İSTANBUL'DA KADIKÖY, ATAŞEHİR VE MALTEPE’DEKİ İKAMETLERDEN MİLYONLARCA LİRALIK VURGUN YAPAN VE...

İSTANBUL'DA KADIKÖY, ATAŞEHİR VE MALTEPE’DEKİ İKAMETLERDEN MİLYONLARCA LİRALIK VURGUN YAPAN VE YÜZLERCE SUÇ KAYDI BULUNAN 6 ŞÜPHELİ, DÜZENLENEN OPERASYONLA BİRLİKTE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.