İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 72 oldu

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu saat 08.55'te yüzde 72 olarak ölçüldü; Avrupa Yakası yüzde 69, Anadolu Yakası yüzde 78, Mecidiyeköy E-5'te kuyruk oluştu.

Yayın Tarihi: 13.04.2026 09:17
Güncelleme Tarihi: 13.04.2026 09:17

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 72 oldu

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 72 olarak ölçüldü

Güncel veriler ve etkilenen noktalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası verilerine göre, kentte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu saat 08.55 itibarıyla %72 seviyesine ulaştı.

Veriler, iki yakada farklı yoğunluklar olduğunu gösterdi: Avrupa Yakasında yoğunluk %69, Anadolu Yakasında ise %78 olarak kaydedildi. Bu dağılım, sabah saatlerindeki iş ve ulaşım akışının yakalar arasında ilettiği farklı baskıyı ortaya koyuyor.

Sabah saatlerinde özellikle Mecidiyeköy E-5 Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştuğu gözlendi; bu nokta yoğunluğun görsel olarak en belirgin olduğu alanlardan biri oldu.

Sonuç ve değerlendirme

Gözlemler, iş günü başlangıcında toplu ulaşım ve ana arterlerde artan talebin trafik yoğunluğunu yükselttiğini doğruluyor. Saatlik veriler, sürücülerin alternatif güzergah ve ulaşım seçeneklerini değerlendirmesinin faydalı olacağını işaret ediyor.

İstanbul’da trafik yoğunluğu haftanın ilk gününde yüzde 72 oldu

İstanbul’da trafik yoğunluğu haftanın ilk gününde yüzde 72 oldu

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.