istanbul'da dört ilçede kaçak alkol ve tütün operasyonu: milyonlarca liralık ürün ele geçirildi

İstanbul Emniyeti'nin dört ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda piyasa değeri 6 milyon 500 bin TL olan kaçak alkol ve tütün ele geçirildi; 6 şüpheli yakalandı.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 09:46
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 10:14

istanbul'da dört ilçede kaçak alkol ve tütün operasyonu: milyonlarca liralık ürün ele geçirildi

operasyonun kapsamı:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tütün ürünleri ve alkollü içki kaçakçılığının önlenmesine yönelik planlı bir çalışma yürüttü. Çalışma kapsamında Başakşehir, Pendik, Zeytinburnu ve Tuzla ilçelerinde dün çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.

Operasyonda tespit edilen 3 araç, 1 depo ve 1 işletme hedef alındı. Baskınlarda yapılan aramalarda piyasa değeri 6 milyon 500 bin TL olarak değerlendirilen kaçak ve sahte ürün ele geçirildi.

ele geçirilen ürünler ve soruşturma:

Operasyon kapsamında ele geçirilen ürünlerin büyük bölümünün tütün ve alkollü içki olduğu bildirildi. Yetkililer, el konulan malların kaçak veya sahte olduğunu ve piyasa akışından çıkarıldığını belirtti.

Olayla bağlantılı olarak toplam 6 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler hakkında adli ve idari süreci başlatmak üzere tahkikat açıldığı kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, kaçakçılıkla mücadelede benzer çalışmaların süreceğini vurguladı ve vatandaşlara şüpheli ürünlerle ilgili ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

ELE GEÇİRİLENLER

ELE GEÇİRİLENLER

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.