İstanbul'da dernek şubelerine kurşun sıkan şüpheliler yakalandı

Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa'da 28-29 Ağustos'ta dernek şubelerine ateş açılmasıyla ilgili iki şüpheli, 31 Ağustos'ta yakalandı; görüntüler inceleniyor.

Yayın Tarihi: 04.09.2026 19:15
Güncelleme Tarihi: 04.09.2026 19:15

İstanbul'da dernek şubelerine kurşun sıkan şüpheliler yakalandı

İki ilçede art arda düzenlenen saldırılar sonrası operasyon

İstanbul’un Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde, bir derneğe ait şubelere yönelik 28 ve 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırıların failleri bulundu. Olayların ardından harekete geçen güvenlik birimleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda soruşturmayı derinleştirdi.

soruşturmanın yönü:

Olay yerine ilişkin delil toplama, tanık beyanları ve özellikle güvenlik kamerası kayıtlarının analizi sonucunda, iki ayrı kurşunlama eylemine karıştıkları tespit edilen 2 şüpheli hakkında çalışma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten birim, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde koordineli şekilde ilerledi.

eş zamanlı operasyon ve gözaltı:

Yapılan planlı operasyonlarda zanlılar, 31 Ağustos günü düzenlenen eş zamanlı baskınlarla yakalandı ve gözaltına alındı. Şüpheliler, ifade işlemleri için Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Polis kaynakları, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü bildirdi.

Emniyetin ortaya çıkardığı güvenlik kamerası görüntülerinde, gece saatlerinde motosikletle hareket eden iki şüphelinin derneklerin bulunduğu sokağa girdiği, kısa süre sonra ise bölgeden ayrıldığı görülüyor. Görüntüler, olayların aydınlatılmasında önemli delil olarak değerlendiriliyor.

Soruşturma kapsamında teknik incelemeler ve ifade çalışmaları devam ederken, yetkililer elde edilen delillerin titizlikle değerlendirildiğini ve soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ek gelişmelerin paylaşılacağını belirtti.

Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa’da derneklere kurşun sıkan failler yakalandı

Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa’da derneklere kurşun sıkan failler yakalandı

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.